Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Ga toch in je autootje zitten stomme trut!

Beste meneer met de blauwe Mazda,Toen ik vanmiddag mijn boodschappen in mijn auto zette en het karretje terug bracht naar het karrenhok, zag ik u aan komen rijden op de parkeerplaats van de AH XL. Dat is een heel grote parkeerplaats en alle parkeerplekken zijn gratis. De eerste rij met parkeerple...

Sylvia Schaffrath

Beste meneer met de blauwe Mazda,

Toen ik vanmiddag mijn boodschappen in mijn auto zette en het karretje terug bracht naar het karrenhok, zag ik u aan komen rijden op de parkeerplaats van de AH XL. Dat is een heel grote parkeerplaats en alle parkeerplekken zijn gratis. De eerste rij met parkeerplekken zit ‘vast’ aan de entree van de winkel. Deze plekken zijn gereserveerd voor mensen die minder valide zijn, en voor mensen die komen met kleine kinderen in de auto.

U zat met uw vrouw in de auto en eenmaal uitgestapt was het overduidelijk dat u beiden loopt als een kievit én dat u geen kinderen in de auto had. Toch parkeerde u uw blauwe Mazda op een zogenaamde ‘gezinsparkeerplaats’. Daarom liep ik naar u toe en vroeg of u wist dat u verkeerd geparkeerd had. U vloog direct ‘uit de bocht’ zoals wij dat thuis noemen. U begon me uit te schelden, liep agressief op me af en voegde me diverse bijvoeglijke naamwoorden toe. Ze waren niet heel divers trouwens. Misschien is het een idee iets aan uw vocabulaire toe te voegen als u dan toch zo graag scheldt.

Maar, waar het om ging, en om gaat: wat maakte dat u zo idioot tekeer ging tegen mij? Ik was vriendelijk, ik was beleefd, ik schreeuwde niet… U daarentegen ging geen gesprek met mij aan. U zocht domweg ruzie. In gesprek gaan met iemand die doof is voor argumenten en alleen maar kan schelden, is best wel kansloos. Daarom ben ik op een gegeven moment weggelopen. Ik zou niet willen dat ik u een hartaanval zou bezorgen omdat u zich zo mateloos stond op te winden.

Dus doe ik via deze weg nog een poging het uit te leggen. Misschien bent u inmiddels genoeg gekalmeerd om nu wel te luisteren cq te lezen…

Die parkeerplaats is er voor mensen die met kleine kinderen naar de supermarkt komen zodat die kleintjes veilig uit- en in- kunnen stappen. U en ik, wij zijn oud en wijs genoeg om om ons heen te kijken voor we oversteken. Kleine kindjes niet. Het gaat dus om veiligheid.

Het was vrijdagmiddag, 17.15 uur. Het was druk, spitsuur, de kans dat er nog een auto zou komen met daarin kindjes was groot. Afgaand op uw reactie toen ik u vroeg of u wist dat u op een speciale kinderparkeerplaats stond, wist u dat heus wel. Waarom u ervoor koos om volledig op mij los te gaan, weet ik niet. Ik kan er wel naar raden: u vindt het niet prettig aangesproken te worden op uw gedrag. Zelfs niet als u aantoonbaar fout zit. Dat u niet verder kwam dan mij uit te schelden voor onder andere ‘domme gans’ en ‘oud wijf’ (volledig onterecht overigens, ik kwam nét bij mijn schoonheidsspecialiste vandaan en zag er stralend uit al zeg ik het zelf) geeft alleen maar blijk van een groot brevet van onvermogen aan uw kant.

Waarom zei u niet gewoon ‘sorry, ik zal hem even ergens anders zetten’ of iets van die strekking? Waarom dat disproportionele vertoon van agressie?

Ik heb drie keer geprobeerd u vriendelijk uit te leggen dat het domweg niet de bedoeling is dat u daar met uw auto gaat staan terwijl u geen kinderen in de auto hebt. Uw reactie ‘Ga toch weg trut! Denk je dat ik van jou onder  de indruk ben?’ Toen ik het opgaf, want u was duidelijk niet in de stemming om in gesprek te gaan, en naar mijn auto liep, schreeuwde u me na ‘Ja, ga maar in je autootje zitten domme gans!’ Uw vrouw was ondertussen allang naar binnen gegaan. Ik vraag me af of u het er samen nog over gehad heeft. Of u gezegd heeft dat die trut zich met u bemoeide en vooral wat de reactie van uw vrouw dan was.

Mijn punt meneer-met-de-blauwe-Mazda: wij allemaal samen vormen onze maatschappij, onze samenleving. Een beetje rekening houden met elkaar maakt het allemaal veel leuker. Hoe zou u het vinden als u minder valide bent en iemand die dat niet is, parkeert zijn/haar auto op dié plaats? Juist, dat vindt u ook niet prettig. Ik hoop dat u dit onder ogen krijgt en de volgende keer op een gewone parkeerplaats gaat staan.

Een prettig weekend wens ik u nog even niet want ik vind de manier waarop u mij behandeld heeft écht niet oké, maar wie weet, een volgende keer.

PS: mocht u dan op dezelfde manier reageren, weet dan dat ik dan niet zal aarzelen om ‘Facebook Live’ aan te zetten…