Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

FINAL BLOG BUCHINGER

Final Blog

Final Blog

Nu ben ik weer thuis. Terug bij mijn man, de kinderen, de hond, de wasjes, de boodschappen en het overige huishouden. Het is een groot contrast vergeleken met het oord waar ik de afgelopen twee weken zat. Gelukkig kwam ik 's nachts thuis en kon ik s'ochtends meteen mee doen met de dagelijkse routine (sleur) waar ik normaal in zit. Alleen sta ik nu eerder op, om een uur met de hond te wandelen. Arme Charlie, mijn loopje is iets sneller geworden dus de hond krijgt weinig kans om aan struiken en bloembakken te ruiken. Als ik na de wandeling thuis kom, ga ik direct op zoek naar de weegschaal en ik vind er maar liefst 4. Geen van alle blijken de werken. De analoge versie geeft aan dat ik al -10 kilo ben afgevallen. Dat lijkt me sterk, dus die gaat weer in de kast. Dan zijn er 2 weegschalen die batterijen missen. Alleen Jaspers weegschaal blijft over. Ik zou erop kunnen springen maar deze high tech weegschaal roddelt je gewicht (naar zijn vrienden) door. No way. Het wegen moet tot morgen wachten. Dan wil ik ontbijten, maar wat mocht ik ook al weer hebben? Ik ontbijt met wat ik in keuken aantref, watermeloen, en een cracker met hummus. Voor de lunch ga ik naar het Buffet van Odette om daar het bordje met linzen en veggies te eten (speel ik altijd op safe) en 's avonds maak ik couscous vol met groentes. Ook hier eet ik weer van alles de helft. Heerlijk zo'n ingekrompen maag. Mijn tussendoor snack zijn een paar wortels. Zouden dit de 800 calorieën zijn? Help waar is mijn verpleegster, de dokter, de dietiste, de kok etc etc. Ik wil terug.

Final Blog

Wat was deze Buchinger ervaring een life changer. Ik kwam er met zoveel stress, met zoveel Alex, en zoveel prikkels in mijn hoofd aan, en kijk wat er in twee weken gebeurd is? Heel wat cm's en kilo's er al af, innerlijke rust, en stress die ik (hopelijk heel ver weg)  geparkeerd heb. Al mijn lichamelijke ongemakken zijn weg. Ik kan ook weer heel goed en helder zien. Kan ik dit een tijd vol houden? Ik hoop het echt. Ik had wel eens een yoga retrait of een detox thuis gedaan maar dit is echt hele andere koek. Ik ben me er ook van bewust dat deze afgelopen weken ook heel bijzonder waren en dat ik ontzettend dankbaar mag zijn voor deze kans. Ik zal nu alvast moeten gaan sparen om over een paar jaar weer te gaan, maar ik heb het er voor over. Je wordt er zo in de watten gelegd. Maar ook door de mangel gehaald. Ik ben gereset. Mijn metabolisme is weer aan de gang gezet, iets wat al heel lang stil stond. Mijn weefsels zijn weer gerepareerd en mijn cellen zijn vernieuwd. Mijn maag verkleind waardoor ik nog maar de helft eet. En even twee weken op jezelf te zijn aangewezen zonder vrienden of familie is ook best wel eens fijn. (en héél erg rustig) Ik heb er ook weer vrienden voor in de plaats gekregen.

Final Blog

De laatste dag in Buchinger bleek nog een best druk dagje te worden. Na de strandwandeling naar Puerto Banus had ik nog een meeting met Cristina (de dietist) die me via allerlei schema's liet zien hoe ik het in Nederland zou moeten aanpakken. Het viel me wel op dat het nog erg de schijf van 5 is en dat zij heel positief tegenover carbs staan. Zij willen het liefst dat je 1 x per week een aardappel of een rijst dag hebt. Je eet dan 3x per dag rijst of aardappel. Ik moet er niet aandenken. Gelukkig mag je ook een Fruit Day inlassen. En eieren is een no go, max 2 per week.

Hierna krijg ik mijn aller allerlaatste lunch. Deze is zo ongelofelijk lekker, dat ik mijn hele bord leeg eet. De ober knikt goedkeurend. Mijn eerste stukje zalm. Alles proeft zo lekker na het vasten. Ook je smaak pupillen hebben een soort van reset gekregen. Ik krijg nog een papieren tasje mee met een home made sandwich voor in het vliegtuig terug zodat ik me niet te buiten ga aan Transavia's noodle soup of het saucijzenbroodje.

Final Blog
Final Blog

Na de lunch pak ik nog een kook workshopje mee hoe je 7 gezonde dips voor op je ( zelfgebakken) brood kunt maken. Van avocado tot aubergine dip maar ook hoe je zelf Hummus kunt maken en allemaal andere gezonde kruiden spreads. Het is heel leerzaam en ik ben blij dat ik deze workshop nog heb meegepakt. Dan wordt het tijd om iedereen dag te zeggen. Als ik ergens niet goed in ben dan is het in afscheid nemen. Ben zo'n huilebalk, dus de grote zwarte zonnebril gaat mee. Ik hou me goed. Zeg iedereen gedag, van housekeeping, verpleegsters, tot Katerina en Jutta ( de directie) de dochter en kleindochter van Maria Buchinger, tot Janine van Dijk de Nederlandse PR dame. De dokter sla ik even over. Iedereen is even aardig. Pas op het eind, wanneer de dame van de receptie mij omhelsd breek ik. Snel die zonnebril op en de taxi in.

Ik laat me afzetten op het strand waar enkele Nederlandse vriendinnetjes aan het lunchen zijn. S'ochtends heb ik ze nog een tour door de clinic gegeven toen ze mijn koffer kwamen halen. Zo konden ze met eigen ogen zien dat Anna Wintour en Don Draper echt bestonden. Ik drink nog een munt thee met ze en loop met ze over het strand. Ik vind het een fijne overgang naar het echte Amsterdamse leven.

Final Blog
Final Blog

Ik wil jullie blogfollowers enorm bedanken voor al jullie lieve reacties, aanmoedigingen, en feedback. Jullie enthousiasme heeft me zeker op weg geholpen om een begin te maken met een gezondere lifestyle. Ik vermoed dat er achter mijn rug om vele weddenschapjes zijn afgesloten of het me gaat lukken om het gewicht er af te houden en door te pakken. Haha dit motiveert me extra om door te zetten. Wellicht dat ik jullie om de zoveel tijd op de hoogte hou hoe het mij vergaat. liefs, Alexandra

Last but not least, I want to thank all my fasting friends who tried to read my blog with Google Translate, and who gave me such a great time at Buchinger. We were all doing the same and the not eating made us closer. We all worked so hard to achieve our goals, with so much lot of fun and laughter. You showed me that I could have a good time even without the alcohol. Thank you Asma from Marocco, Beatriz A et su madre de Madrid, Dahlia from Geneva, Dilva from Rome, Carol from Canada, Soraya et Jose Matias from Madrid, Nour en Noha and their mother from Saoedi Arabië, Juliette ( the only nice French) from Paris, Christina & Beatriz P from Madrid and Susanna uit Amsterdam Zuid. I had an unforgettable time with you and you are always welcome to visit me in Amsterdam, and have a sparkling water or herbal tea at my home.

www.buchinger-wilhelmi.com