Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

'Expo2020 in Dubai is echt een magische ervaring'

Prins William is vandaag voor een flitsbezoek in Abu Dhabi en Dubai waar hij de #expo2020 in Dubai aandeed...... om daar onder andere het paviljoen van het Verenigd Koninkrijk te bezoeken (dit is het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten). Nouveau's columnist Sylvia is ook in Dubai en bez...

Sylvia Schaffrath

Prins William is vandaag voor een flitsbezoek in Abu Dhabi en Dubai waar hij de #expo2020 in Dubai aandeed...

... om daar onder andere het paviljoen van het Verenigd Koninkrijk te bezoeken (dit is het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten). Nouveau's columnist Sylvia is ook in Dubai en bezocht de wereldtentoonstelling gisteren. En zulks schept toch een béétje een band. 

Toen ik gisterenavond op de officiële Instagram-account van de Duke & Duchess of Cambridge las dat ze onderweg waren naar de Expo in Dubai, baalde ik wel even.

Want ik was net die dag geweest, en nu had ik eíndelijk de kans om Catherine eens live te zien. ‘Gelukkig’ bleek het een solotrip voor prins William. Dat maakt het toch net iets minder erg ?

Maar William is vandaag wel de bofkont van de twee, want de #EXPO2020Dubai  die met ‘dank’ aan Covid zolang is uitgesteld, was het wachten méér dan waard.

Deze wereldtentoonstelling is opgebouwd uit drie districten: Mobility, Sustainability en Opportunity, met als overkoepelend thema: People & Planet.

Ogen en oren tekort

Met elke dag meer dan 60 live shows, ruim 200 restaurants, maar liefst 192 landenpaviljoens kom je letterlijk ogen en oren tekort. Had ik al gezegd dat er 35.000 (!) parkeerplaatsen zijn?

Dubai wil geschiedenis schrijven

Dubai’s streven is om deze wereldtentoonstelling de meest duurzame uit de geschiedenis te laten worden, en dat zie je in álles terug. Van je drinkrietje tot de gebruikte bouwmaterialen en gigantische zonnepanelenparasols.

Trots op Nederland

Ik wilde persé als eerste naar de sustainability-wereld, de duurzaamheid, en ik werd niet teleurgesteld. Sterker, ik was helemaal ‘in awe’ en dat door…jawel: Nederland!

Buiten werd ik begroet door de bekende geur van stroopwafels, maar binnen was het simpelweg betoverend. Ons land staat natuurlijk bekend om de vele regenbuien waar we vaak op mopperen, maar in dit mooie paviljoen zijn het de paraplu’s die de beleving compleet maken.

Bovendien laat Nederland heel concreet zien hoe ze duurzaamheid daar in de praktijk kunnen brengen.

Door naar Australië en Nieuw-Zeeland

Denk water, natuur en mooie muziek, gecombineerd met waanzinnig mooie video’s en verhalen waarna je buiten kunt genieten van heerlijk ‘aussie food’ en live-muziek.

Verder naar Jubilee

Want daar vind je de, het woord zegt het al, ‘Surreal’,  de onwerkelijke ervaring van het water

En dan Alif…

Alif vind je in het Mobility Pavilion. Alif is de eerste letter van het Arabische alfabet, maar ook een naam en betekent vriendelijk / compassievol. Alles ademt hier het sprookje van Duizend-en-een-nacht uit.