Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Er goed uitzien zonder een overkill aan make-up, wie wil dat nu niet?'

Wie kan je nu beter adviezen over knetterknap ouder worden dan een leeftijdgenoot met serieus verstand van zaken? Nouveau's mode en beautycoördinator Anita praat je bij met de beste pro age tips van Trinny Woodall, de 58-jarige Britse fashion- en beautygoeroe!Op Instagram is Trinny Woodall met ha...

Anita Willemars

Wie kan je nu beter adviezen over knetterknap ouder worden dan een leeftijdgenoot met serieus verstand van zaken? Nouveau's mode en beautycoördinator Anita praat je bij met de beste pro age tips van Trinny Woodall, de 58-jarige Britse fashion- en beautygoeroe!

Op Instagram is Trinny Woodall met haar ruim 1,1 miljoen volgers een feestje om naar te kijken. In Nederland is ze daarnaast bekend sinds haar succesvolle modeprogramma’s Trinny and Suzannah uit de jaren ’90. Ik ben nog steeds groot fan van haar!

Beautylabel

Toen het programma stopte, was het een tijdje stil rondom haar, maar in 2017 lanceerde ze haar eigen beautymerk Trinny London. Speciaal voor vrouwen die net als zijzelf altijd haast hebben en er gewoon goed uit willen zien, zonder een overkill aan make-up.

Zij heeft een systeem geïntroduceerd waarbij je je favoriete make-up producten direct op elkaar kunt klikken.

Deze week is haar allernieuwste product gelanceerd: Plump Up. Een high-tech peptide+ HA-serum, met 4 peptidecomplexen. Dit zorgt niet alleen voor een intense hydratatie van de huid, maar ook voor meer veerkracht en elastineproductie van de huid. Bij de introductie gaf ze meteen een paar handige beauty- en modetips, speciaal voor Nouveaulezeressen!

5 tips van Trinny die ik direct heb toegepast (behalve het grijze haar).

1 Check je wenkies  

Zorg dat je wenkbrauwen de lijn van je ogen volgen en laat ze ook echt uitlopen. De kleur verdwijnt als eerste uit de uiteinden van je wenkbrauwen waardoor je gezicht hoekiger lijkt.

Zorg dus dat je wenkbrauwen de ooglijn volgen en teken ze desnoods een beetje bij. Dit geeft een open blik en een energieke uitstraling.

2 Laat je haar bewegen

Hoe lang heb je al hetzelfde kapsel? Zorg ervoor dat je kapper meebeweegt met de mode en met je leeftijd. Het blijft gek dat vrouwen in Nederland na hun 50ste massaal hun haar kort knippen.

Natuurlijk is het prima om je haar wat korter te hebben als je ouder bent, maar zorg dat je haar nog wel met je meebeweegt. Je voelt je ook als vrouw van 50 + echt sensueler en energieker met iets langer haar.

3 Liever zilver dan grijs

Als je ouder wordt, dan wordt zowel je huidskleur als je haar kleur anders. Kies je voor grijs haar, dan is dat prima. Grijs haar is prachtig.

Maar let wel, dit betekent niet dat je er niets meer aan hoeft te doen. Grijs haar heeft glans en vibratie nodig, ga je voor grijs, zorg dan dat je haar mooi en glanzend grijs is.

4 Wees niet bang voor kleur

Zwart maakt je oud en somber, kies voor kleur en zorg dat je kleur met kleur combineert. Je huid krijgt daar ook direct een oppepper van.

Regel een paar krachtige, kleurige outfits om op terug te vallen, waarvan je weet dat ze je goed staan en waar je je sterk in voelt.

5 Silhouet is álles

Comfy kleren zitten fantastisch, zeker als je twintig of dertig bent, maar pas op dat je er niet vormeloos door wordt. Als je ouder bent, heb je eigenlijk wat meer ‘postuur’ nodig.

Een kleine schoudervulling in een blouse en een ceintuur in de taille doen wonderen. Jasjes helpen ook vaak je postuur wat meer te vormen, iets bredere schouder een ‘gevoel’ van taillering in de taille. Met kleding kun je een vrouwelijker lijn suggereren.

Je kunt Trinny hier volgen, naast mode- en beautyadviezen kun je in de ochtend direct mee doen met haar yogaoefeningen!