Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Doe zoals vrouwelijke politici: draag wit!

Is het je ook opgevallen dat vrouwen in de politiek vaak wit dragen? Sigrid Kaag bijvoorbeeld, draagt regelmatig lichte en witte jasjes. De foto van vicepresident Kamala Harris in een wit pak ging de hele wereld over en ook Hillary Clinton was dol op wit.Ik snap dat wel, want wit staat voor vrede...

Anita Willemars

Is het je ook opgevallen dat vrouwen in de politiek vaak wit dragen? Sigrid Kaag bijvoorbeeld, draagt regelmatig lichte en witte jasjes. De foto van vicepresident Kamala Harris in een wit pak ging de hele wereld over en ook Hillary Clinton was dol op wit.

Ik snap dat wel, want wit staat voor vrede, voor een nieuw begin, voor optimisme. En dat is precies waar ik zelf op hoop bij vrouwelijk leiderschap. De kleur wit staat ook heel mooi als je wat ouder bent, oftewel als je 50+ bent zoals ik. Het licht je teint op, als je de juiste kleur wit weet te kiezen. Zó draag je de kleur wit als je 50+ bent

1 Ga op zoek naar de juiste kleur wit

Er zijn veel verschillende kleuren wit. Als je een lichte huid hebt, dan is de kans groot dat wit je nog bleker maakt. Echter, als je op zoek gaat naar de 'juiste' kleur wit, dan zul je zien dat wit je juist frisser en jonger laat lijken. Als je huid een warme ondertoon heeft, dan zal 'warm wit' je mooier maken, denk aan roomwit (bijvoorbeeld ivory op de kleurkaart). Heeft je huid een koele ondertoon dat staat een 'koele' wit je beter, zoals spierwit (of daisy in de kleurkaart).

Een wit overhemd

Hertogin Meghan, Emma Watson en Angelina Jolie in casual, professional en chic wit

Een absolute klassieker is natuurlijk een wit overhemd. Weet je waarom dat is? Een wit overhemd laat je ogen stralen. Het reflecteert het wit in je ogen en daardoor zie je er stralender en energieker uit. Dit trucje snappen mannen ook, vandaar dat ook zij vaak een wit overhemd dragen.

3 Maakt wit niet dik!

Vroeger werd er weleens gezegd dat zwart afkleedt en dat wit dik maakt. Dit is niet zo. Wit maakt niet dik! Wat wel waar is, is dat zwart een beetje wegvalt in de ruimte en wit meer het licht vangt. Combineer je wit met gelijkgestemde kleuren zoals offwhite, ecru en beige, dan lijk je direct jonger omdat de lichte kleuren mooi op je huid weerkaatsen.

4 Combineer met je favoriete kleuren

Sharon Stone loves haar witte broeken, Vanessa Paradis ('In Chanel, chérie') en Rose Byrne in dressy wit met kleur. 

Het fijne van wit is dat de kleur matcht bij elke kleur. Een klassieker is een witte blouse en een zwarte rok. Ook met felle kleuren zoals geel of groen staan perfect bij wit. Omdat wit rust geeft, gaat de aandacht naar de felle kleur zonder dat het schreeuwerig wordt.

5 Het juiste ondergoed bij witte kleding

Wat wel belangrijk is bij de kleur wit, is om het juiste ondergoed te dragen. Draag nooit wit ondergoed onder wit, maar probeer de kleur van de lingerie zo dicht mogelijk bij je huidskleur te zoeken. Lukt dat niet, dan is rood ondergoed ook een optie, het rood neutraliseert onder wit.

5 Tassen en schoenen

Heb ik je niet kunnen overtuigen? Begin dan met een accessoire, een witte riem of nog beter: een witte tas. Het geeft je outfit een 'uplifting' effect. De kleur wit is sereen en chic en zo wordt je outfit dan ook een beetje.

Ik draag op de foto een wollen trui van By Bar en een offwhite rok van Patricia Pepe.

1 Blouse met broderie By Bar via Bijenkorf € 99,95

2 Overhemdjurk Max Mara € 260

3 Mini handtas Calvin Klein € 99,95

4 Witte jeans H&M € 19,95

5 Witte muiltjes Bottega Veneta € 620

6 Colbert Alexander Mc Queen € 1.490

7 Witte platte schoen Zara € 49,95

8 Jurk met knoopaccent Zara € 39,95

9 Midi rok Patricia Pepe € 198