Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Dit zijn op dit moment mijn favoriete adresjes in Londen!'

Nouveau's modecoördinator Anita en Londen, dat is een match made in heaven. Afgelopen weekend struinde ze er blissfully rond en kwam thuis met fijne adresjes – doe er je voordeel mee!De metropool Londen is voor mij altijd één grote inspiratiebubbel. Van windowshoppen tot bijzondere exposities, va...

Anita Willemars

Nouveau's modecoördinator Anita en Londen, dat is een match made in heaven. Afgelopen weekend struinde ze er blissfully rond en kwam thuis met fijne adresjes – doe er je voordeel mee!

De metropool Londen is voor mij altijd één grote inspiratiebubbel. Van windowshoppen tot bijzondere exposities, van stadswandelen tot waanzinnig lekker eten – het is een stad waar je nooit uitgekeken raakt. Ik was er 48 uur en zijn mijn favoriete adresjes.

1 Winkelen

Liberty

Ook al staat de pond laag, winkelen in Londen is niet goedkoop. Ik winkel dan ook niet om te kopen, maar om inspiratie op te doen.

Vaste prik voor mij is altijd even langs Liberty gaan. Het bijzondere Tudor gebouw is in 1924 gebouwd en net helemaal gerestaureerd.

De bovenste verdiepingen met meubelen, stoffen en (op dit moment) de kerstversiering zijn mijn favoriete plekjes in de winkel.

Soho

Naast Liberty begint Soho waar je allemaal leuke en kleine boetiekjes hebt, zoals deze ijswinkel. Carnaby Street is al populair sinds de jaren ’60, ook in de dwarsstraatjes zitten leuke winkels zoals Samsoe & Samsoe, BA&SH et cetera.

Regent Street

Aan de andere kant van Liberty heb je de beroemde Regent Street, waar echt alle winkels te vinden zijn, van H&M Home, tot Burberry.

Burlington Arcade

Nog Engelser wordt het in Burlington Arcade, een smalle passage met puntdak met kleine en peperdure winkeltjes die doen denken aan het winkelen uit lang vervlogen tijden.

2 Exposities

De meeste musea zijn gratis in Londen, maar voor tijdelijke exposities moet je lang van tevoren kaarten reserveren. De Royal Academy of Arts (oftewel RA) is een van mijn favoriete musea.

Dit keer heb ik er Milton Avery gezien, een Amerikaanse colourist van begin vorige eeuw, met schilderijen in inderdaad prachtige kleurcombinaties.

De andere exposite was van William Kentridge, een kunstenaar en filmmaker uit Johannesburg...

... die de apartheid op humoristische en daardoor zeer indringende manier laat zien, zowel in houtskooltekeningen als in film en opera.

Tate Modern

Tot 2 oktober is de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama (beroemd door haar werk met stippen) te zien in Tate Modern, helaas was ik te laat met het bestellen van kaartjes…

3 Eten en drinken

Tot mijn verbazing zijn bijna alle Jamie Oliver restaurants uit de stad verdwenen. De restaurants van Yotam Ottolenghi zijn echter nog steeds super populair. Mijn favorieten zijn Rovi en Islington. Nopi is meer op afhaalmaaltijden gericht.

Sucre

Dit keer heb ik gegeten bij Sucre, een Argentijns restaurant met een prachtige inrichting met kroonluchters, oude spiegelwanden en vrolijk gekleurde stoelen. Het eten is heeft een mediterrane twist. Tijdens de lunch is het rustig, in de avond is het enorm druk en in de kelder zit een grote bar.

Sucre, 47 Great Marlborough Street.

Nomad

Nomad London Restaurant, in het Nomad hotel in Covent Garden tegenover de opera. Het restaurant is prachtig ingericht met veel planten. Je kunt zowel in de bibliotheek eten als in het restaurant zelf. De kaart is eclectisch en ik heb er waanzinnig lekker gefrituurde artisjokharten gegeten. In de avond is vrij donker en de muziek staat behoorlijk hard (of word ik nu oud?).

The Nomad Hotel 28 Bow St. London

The Barbary Next Door

The Barbary, is één van mijn favoriete eettentjes. Het is er klein en zit je tegen elkaar aan gedrukt aan de bar. Het eten is er ongelofelijk waanzinnig (Midden-Oosten keuken). Je ziet hoe het eten klaargemaakt wordt. Sinds kort hebben ze ook The Barbary Next door en die is net door Conde Nast Traveller uitgeroepen tot de beste plek van Covent Garden.

The Barbary Next Door, 16A Neal’s Yard London

4 Kerstmis

London staat bekend om zijn prachtige professionele en unieke kerstversieringen. Het lijkt wel of ze elk jaar groter en mooier worden. De versieringen worden meestal midden oktober aangebracht.

En dan ziet de stad er zo uit. Geen idee hoe het dit jaar met de versieringen zal gaan. Ik denk dat een beetje soberheid past in een tijd waarin veel mensen vanwege de hoge kosten de kachel niet aan kunnen doen. Want hoe leuk London ook is, tussen al het klatergoud zie je ook de armoede. Het verschil tussen arm en rijk is gigantisch…