Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Dit zijn mijn favoriete hoedjes voor deze zomer!'

De beste pro-aging tip die er is: draag een hoed. De leukste voor deze zomer heb ik hier voor je bij elkaar gezet.Met mijn krullies draag ik eigenlijk zelden een hoed. Maar sinds ik weet dat een hoed de allerbeste bescherming tegen de zon biedt ben ik om. Hoe breder de rand van de hoed, des te be...

Anita Willemars

De beste pro-aging tip die er is: draag een hoed. De leukste voor deze zomer heb ik hier voor je bij elkaar gezet.

Met mijn krullies draag ik eigenlijk zelden een hoed. Maar sinds ik weet dat een hoed de allerbeste bescherming tegen de zon biedt ben ik om. Hoe breder de rand van de hoed, des te beter de hoed beschermt.

Zon bescherming

De bucket hat is deze zomer een grote trend. Een heerlijk hoedje dat het hoofd koel houdt en zowel je haar als je gezicht beschermt tegen de zon.

Natuurlijk moet je ook goede zonbescherming gebruiken, maar sinds we weten dat de zon de grote boosdoener is van vroegtijdige veroudering, is dubbele bescherming alleen maar fijn.

Hoedentrend

Op de catwalk wordt de hoed alweer een tijdje gesignaleerd, en dan met name de bucket hat. Met name Dior kan er niet genoeg van krijgen! 

De bucket hat ziet eruit als een soort vissershoedje voor mensen die de hele dag aan het vissen zijn en niet willen verbranden. Maar dan dus hip. Rihanna is een fan! 

De gehaakte versie

De bucket hat is er deze zomer in vele variaties, zowel van stof met grappige printjes, als van stro of – trendier wordt het niet - een gehaakt exemplaar.

Mocht je zelf een handige haker zijn, dan kun je in de zomerzon je eigen bucket hat haken.  Ook voor aankomend najaar gaat dit een populair hoedje worden.

Hoed met brede rand

Hoe breder de rand des te meer schaduw de hoed geeft. Er zijn ook hoeden met een ongelijke rand, zo kun je met de brede rand ook je bek en een deel van je schouders goed beschermen.

Een hoed van stro draagt lekker licht en houdt het hoofd koel, een hoed van stof laat minder stralen door.

Hoed etiquette

Het nadeel van een hoedje is dat je haar er verfomfaaid uitziet als je de hoed afzet.

Volgens de kledingetiquette mag je dan ook binnen de hoed gewoon ophouden. Uit onderzoek is verder gebleken dat het dragen van een hoed geen nadelige effecten voor je haar heeft.

De gebloemde bucket hat die ik hier draag is van Uniqlo.

Dit zijn mijn 10 favoriete hoedjes van dit seizoen:

1 Rieten hoed met bruin randje Barts € 34,99

2 Bucket hat met bloemprint Becksondergaard € 45

3 Katoenen zonnehoed met ongelijke rand H&M € 14,95

4 Zwarte raffia hoed Spicy Scarves € 59

5 Lavendelkleurige hoed gemaakt van fijn stro Bronte hats € 89

6 Zonnehoed met stro en canvas en logo Chloe € 450

7 Gevlochten hoed met vervormbare rand Zara € 19,95

8 Gehaakte bucket hat Arket € 45

9 Bucket hat van stro &Otherstories € 35

10 Katoenen bucket hat met print Zimmermann € 170

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in