Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

'Dit is het beste goede voornemen ooit!'

Goede voornemens? Nouveau's columnist Sylvia begint er niet meer aan. Nou vooruit, nog ééntje dan (en het is een leuke!)

Sylvia Schaffrath

Goede voornemens? Nouveau's columnist Sylvia begint er niet meer aan. Nou vooruit, nog ééntje dan (en het is een leuke!) 

Twee jaar gelezen schreef ik precies dezelfde zin als titel voor mijn eindejaars-/ nieuwjaarscolumn. Om het er vervolgens zelf grandioos bij te laten zitten. Daar kom ik zo op. Eerst de tekst waar het om ging/gaat:

Lieve lezer,

In deze laatste week van 2020 2022 en met 2021 2023 heel dichtbij wens ik je als belangrijkste natuurlijk een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar!

Maar, met een nieuw jaar komen ook weer de onvermijdelijke goede voornemens. Ik doe er al jaren niet meer aan, want waarom wachten tot 1 januari als je iets wilt veranderen? Bovendien is 1 januari bij uitstek een verkeerde datum om iets nieuws te beginnen.

Elk jaar komt het terug in het nieuws: we beginnen op 1 januari vol goede moed om vervolgens op 12 januari het bijltje er weer net zo vrolijk bij neer te kwakken. Zo langzaamaan kun je een complete boekenkast vullen met de artikelen die erover geschreven zijn. En dan dus vooral over het waarom ze bijna altijd mislukken. Dat gaan we dus niet meer doen.

Sylvia Schaffrath

Wat we wel gaan doen, is dit: een ‘goed voornemen’ bedenken waar je blij van wordt. Zoek een lege, liefst glazen, pot. Eentje die er een beetje leuk uitziet, want je gaat ‘m daar neerzetten waar hij goed zichtbaar is. Op de eettafel, of je koffietafel bijvoorbeeld. Zet de pot op een dienblad, met een kaarsje erbij of een mooie bloem. Kortom: maak er echt een speciaal plekje van.

Elke week één ding

Schrijf vanaf nu elke week een briefje met daarop iets fijns wat je hebt meegemaakt, plus de datum. Dat kan een groot ding zijn, zoals een vakantie, maar ik heb het juist ook over de kleine dingen: dat je koffie op bed kreeg van je partner of je kind. Dat je fijn hebt gewandeld, en genoten hebt van de zon. De verse bos bloemen die zo op tafel stond te shinen. En doe er natuurlijk gerust een foto bij!

Oudjaarsdag 2020 2023

Sylvia Schaffrath

En wanneer komend jaar 31 december weer daar is, zet dan een lekkere kop thee of koffie, en pak die pot met 52, of meer, briefjes. Lees over het mooie jaar, herbeleef die speciale momenten en geniet opnieuw van al die momenten die je het afgelopen jaar hebben ontroerd en hebben laten lachen.

Terug naar nu...

Vraag me niet waarom, maar het is me niet gelukt dat jaar. Misschien slingert er ergens in huis wel een briefje of twee, maar dat was het dan ook wel. En toch ga ik het dit jaar wel doen. Of in ieder geval een goeie poging. Want a) heb ik veel fijne vooruitzichten, en b) lijkt het me gewoon heel leuk.

Sylvia Schaffrath

Het leukste aan Facebook vind ik namelijk de ‘memories’ die je elke dag krijgt, en bijna altijd roep ik dan ‘O ja, dat was leuk!’ En dat dan maal 52!

Maak er een mooi jaar van 🎇🎆✨ !

Columns
  • Sylvia Schaffrath