Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

'Dit is de 45+ must-have voor het najaar: een gekleurde broek!'

Nouveau's modecoördinator Anita is briljant in het updaten van haar look met één enkel item. Deze week laat ze zien wat een opvallende broek voor je kan doen!Dit is het seizoen van de gekleurde broek. Misschien heb je er zelfs nog wel eentje achter in je kast liggen. Alle kleuren zijn goed, zolan...

Anita Willemars

Nouveau's modecoördinator Anita is briljant in het updaten van haar look met één enkel item. Deze week laat ze zien wat een opvallende broek voor je kan doen!

Dit is het seizoen van de gekleurde broek. Misschien heb je er zelfs nog wel eentje achter in je kast liggen. Alle kleuren zijn goed, zolang het maar een kleur is.

Wijd, wijder wijdst

In principe is elke broek met een kleur goed, maar wil je meedoen aan de laatste trend, dan mag de broek weer wijd. Ken je ze nog, de bandplooibroeken uit de jaren zeventig, die hoog in de taille zaten? Precies die broek is weer helemaal trend. Gelukkig zijn de moderegels niet meer zo streng als in de vorige eeuw, dus draag vooral de broek die lekker zit en waar je je goed in voelt.

Kleuren en materialen

De modekleuren van dit seizoen zijn geel, oranje, fuchsia, groen paars en hardblauw.

Een broek in een van deze kleuren is natuurlijk het leukst. Qua materiaal is alles mogelijk, van (nep) leren broeken tot gebreide exemplaren. De klassieke wollen (bandplooi) broek zie ik nu veel in de collecties en ik denk dat dat model nog wel een tijdje in het modebeeld blijft.

Zo combineer je de gekleurde broek

- Ben je meer een ‘naturel’ type, combineer de gekleurde broek dan met naturelle kleuren zoals beige, bruin en pasteltinten. Blijf weg van zwart, want dat maakt de look onnodig hard.

- Hou je van kleur, dan mag je zo wild gaan als je zelf wilt. Combineer deze modekleuren vooral met elkaar. Denk paarse broek, groene trui en oranje tas.

- Ben je meer het ‘ton sur ton’ type -  dit zag je ook veel op de catwalk - draag dan vooral alles in één kleur. Bijvoorbeeld een paarse broek met paarse trui. Je kunt de look ook wat verzachten om met pasteltinten te combineren, dus paarse broek met lila trui. Of fuchsia broek met zachtroze blouse en jasje.

- Hou je van een printje, mix en match alles lekker door elkaar en geef het een seventies look door een spencer of gedessineerd jasje erbij te dragen.

Op de foto draag ik een strakke trui met psychedelische print Hunkøn € 89, paarse spencer Hunkøn € 89 en een roze broek van Marks & Spencer.

1 Paarse wollen bandplooibroek &Other Stories € 99

2 Oranje broek Phase Eight € 109,99

3 Gele high waisted broek met stretch Claudia Sträter € 169,95

4 Groene broek met satijnglans € 49,95

5 Ribfluwelen broek fuchsia COS € 99

Oók inspirerend