Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

Deze easy lockdown challenge wil je wél doen!

De kans dat jij er ook aan hebt meegedaan, is best heel groot: klussen en je huis verbouwen.Het was dé hype van corona. Nou ja, en wandelen dan, maar feit is dat er afgelopen jaar bij de bouwcentra van ons land minstens zulke lange rijen hebben gestaan als op een mooie zomerdag bij de Baron in de...

Sylvia Schaffrath

De kans dat jij er ook aan hebt meegedaan, is best heel groot: klussen en je huis verbouwen.

Het was dé hype van corona. Nou ja, en wandelen dan, maar feit is dat er afgelopen jaar bij de bouwcentra van ons land minstens zulke lange rijen hebben gestaan als op een mooie zomerdag bij de Baron in de Efteling.

Tijdens de eerste grote lockdown gingen we ook ‘en masse’ onze kasten opruimen. Want we hadden ineens tijd over! En het mooie weer maakte de grote voorjaarsschoonmaak tot een heus feestje! Ramen open, deuren open, frisse lucht erin en uitmesten die bende!

Is zij zo slim of zijn veel mensen een beetje dom?

Het was ook heel goed voor de omzet van mevrouw Marie Kondo. Ik heb dat nooit zo goed begrepen, maar hé, als mensen graag geld uitgeven om te leren hoe ze sokken moeten vouwen, en dat het domweg hartstikke praktisch is om al je haarverzorging, en panty’s, en schoonmaakmiddelen in kistjes/mandjes te doen, ga vooral je gang.

Wel een beetje jammer dat ik zelf niet op het briljante idee gekomen ben om zoiets simpels compleet uit te melken. Had ik nu een penthouse in London gehad…

Fast forward naar februari 2021

Ja lieve mensen, we zijn een heel jaar verder: 365 dagen waarin corona het glorieus en met angstaanjagend gemak heeft gewonnen van ons geklaag over het Nederlandse klimaat als ‘meest voorkomend gespreksonderwerp’. Ondertussen zijn vele ouders/verzorgers/grootouders volleerd Zoomer en thuisdocent. Ongetwijfeld met wisselend resultaat. Ik kan hard lachen om de opmerkingen die ik voorbij zie komen…

…maar ik kan me ook levendig voorstellen dat er in veel huishoudens meer dan eens een (woedend) traantje is gelaten. En als je de godganse dag druk bent je kroost, ongeacht leeftijd, uit bed en aangekleed te krijgen, je ondertussen ook nog werkt en/of voor je (schoon)ouders zorgt, en o ja, er moet ook nog iets te eten op tafel komen, dan is die brandschone badkamer ineens niet meer prio 1, en ook niet prio 5. En je kledingkast? Die bevindt zich bij veel mensen inmiddels gewoon naast de wasmachine: je pakt namelijk gewoon iets uit de wasmand en als je mazzel hebt, past het ook nog. Als het wassen ondertussen ook teveel geworden is, hang je nu waarschijnlijk als een zak aardappels op de bank en kijk je wezenloos naar het eerste wat Netflix voorschotelt, want zelfs iets kiezen is teveel gedoe ?

Ik durf het bijna niet te vragen, maarreh:

Hoe is het nu met jouw spic & span huis? Nog steeds top, of ziet je motivatielevel er meer zo uit?

Om het allemaal nog een graadje erger te maken, zie en lees je overal van die überenthousiaste en mindfulle supermensen die roepen: Ga hardlopen! Ga yoga-en! Ga bakken! Schrijf een bestseller! Maak je tuin zomerklaar! En wat denken wij?

Maar, hulp is in aantocht met deze geweldige challenge:

Zet je ramen open, of schuifdeuren als je die hebt, en laat de frisse lentelucht naar binnen.

Koop een grote mooie bos bloemen, zet ‘m in je mooiste vaas en goed in het zicht.

Schenk een goed glas wijn in voor jezelf, pak gerust je grootste glas, en zeg hardop ‘Santé!’

Klaar. Challenge voltooid.

Kortom: laat je niet gek maken. Doe wat je kunt en wees een beetje lief (of liever) voor jezelf.