Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

'Déze boeken wil je mee in je vakantiekoffer'

Hoofdredacteur Claudia: “Vakantie is voor mij de tijd om me helemaal te verliezen in een boek. Wat is er heerlijker dan in een verhaal gezogen te worden en een paar uur later te constateren dat je even hélémaal uit deze wereld was? Dit zijn de vijf boeiendste boeken die ik net uit heb, van de nie...

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia: “Vakantie is voor mij de tijd om me helemaal te verliezen in een boek. Wat is er heerlijker dan in een verhaal gezogen te worden en een paar uur later te constateren dat je even hélémaal uit deze wereld was? Dit zijn de vijf boeiendste boeken die ik net uit heb, van de nieuwste Verhoef tot een melodramatisch verhaal in Noord-Frankrijk. Doe er je voordeel mee.

Esther Verhoef - De Nachtdienst

Ik ben een fervent thrillerlezer, maar eigenlijk had ik met de boeken van Verhoef het minste. Dat is met dit verhaal totaal anders - nagelbijtend spannend dat een dierenarts midden in de nacht verplicht een crimineel moet opereren. ‘Nu pas zie ik de bloedspatten op zijn jeans…’

Edouard Louis- Strijd en metamorfose van een vrouw

Dit is literaire sensatie uit Frankrijk, slechts 29 jaren jong heeft Edouard (geboren als Eddy Bellegueule) al boeken afgeleverd - over zijn armoedige milieu in Noord-Frankrijk waar armoe nog grauwer en troostelozer is dan elders in La France - die zijn bewerkt tot toneelstukken (‘Wie heeft mijn vader vermoord’ met Hans Kesting). In dit boek beschrijft Eduoard zijn moeder - en dat doet hij met een fantastische pen: levensecht en treffend.

Jonathan Coe - Meneer Wilder en ik

Voor cinefielen (zoals ik) een feest der herkenning om meegenomen te worden in het leven van regisseur Billy Wilder (‘Sunset Boulevard’, ‘Some Like it Hot’) aan de hand van hoofdpersoon Calista die ooit als jong meisje voor hem werkte, en nu decennia later zelf de tragiek van het ouder worden en de flops ervaart.

Anna Hope - Verwachting

Dit boek geef ik mijn vriendinnen cadeau. Deze literaire Cold Feet verhaalt over de levens, verwachtingen, vriendschap van drie vrouwen in Londen door de jaren heen. Kan zo verfilmd worden.

Alex Schulman - De overlevenden

Een Zweeds zomerhuisje aan het meer waar het allesbehalve idyllisch is. Drie broers, de as van een moeder die verstrooid moet worden. Het verhaal wordt doorsneden met herinneringen aan die traumatische zomer van 1980. Plottwist die je naar adem doet happen. Schulman baseerde deze disfunctionele familie op zijn eigen ouders, bekende Zweden, hij kon dit boek pas schrijven na hun overlijden.

En naar dit boek kijk ik het meeste uit:

Moet er nog in beginnen, maar ‘Betty’ van Tiffany McDaniel met haar 620 pagina’s ligt al klaar. Over het moeilijke, getormenteerde leven van haar moeder. Voor de lezers van Hanya Yanagihara (‘Een Klein Leven’ staat er op de achterflap). Nou, dan heb je mij al.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in