Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia’s Blog: 5 X waarom Nouveau's redactie-uitje naar Keulen top was (+ 5 top adresjes!)

Hoofdredacteur Claudia wordt over 1 maand & 23 dagen 50 jaar, en vindt dit haar beste jaren ooit. “Het cirkeltje is rond. Ging ik vroeger kamperen met mijn ouders aan de Duitse Moezel, nu wil ik zelf graag naar Duitsland. Een bestemming die bekendstaat als bejaard (“Reisje langs de Rijn”), maar i...

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Claudia wordt over 1 maand & 23 dagen 50 jaar, en vindt dit haar beste jaren ooit. “Het cirkeltje is rond. Ging ik vroeger kamperen met mijn ouders aan de Duitse Moezel, nu wil ik zelf graag naar Duitsland. Een bestemming die bekendstaat als bejaard (“Reisje langs de Rijn”), maar ik word er altijd zo FROH."

Met de redactie komen we net terug van een weekend Keulen. Afscheidstrip van Nouveau Chef Mode & Beauty Marja Dörfel, die met pensioen gaat. Ook al ligt Keulen maar op 2,5 uur rijden van Amsterdam, weinig collega’s waren er geweest. Als een ware akela (en Duitsland-fan) nam ik dan ook graag Team Nouveau mee naar de Domstadt.

1. Parkplatz für Frauen. Hebben ze overal in Duitsland. Zo fijn! Frontrow in de parkeergarage staan. De beste plekken, dichtbij in- en uitgang. Officieel vanuit de veiligheid, maar ik zie het ook als een geste van de stijlpolitie: niet zo ver op hakken hoeven lopen.

2. Freundliche Leute. We sliepen met de redactie in Hotel Mondial am Dom. Centraler kan niet. Tussen de Dom en de Rijn in. Hotelmanager Torsten Stiegler ontving ons in de Habana - de sigarenlounge van Mondial - en ridderde daar ter plekke Marja met een Kölsch carnavalsplakkaat. Marja heeft er trots de hele avond mee rondgelopen als ware haar Cartier’s Panthère omgehangen.

Lees ook: 11 x de ijzeren wetten voor shoppen met je vriendinnen

3. Topwijnen. Mensen die mijn blog al langer volgen, weten dat ik lyrisch ben over Duitse wijnen. Omdat het klimaat niet te warm is, zijn de wijnen niet doorgestoofd en is de balans subliem. Bleek ook weer met de Riesling Spätlese in restaurant Maison Blue. Paste bij de canard van Marja én bij mijn zeewolf.

4. Betaalbaar eten & drinken. En toen kwam de rekening, en was ie nog betaalbaar ook. Weet niet hoe Duitsers dat doen, maar “gütburgerlich essen” is altijd een fractie van wat je in NL betaalt.

5. Inspiratie, inspiratie, inspiratie. Van het toffe koffietentje Miss Päpki in het Belgische Viertel tot conceptstores in de Maastrichter strasse, overal zagen we nieuwe Nouveau-ideeën.

Voor nu alvast onze top-adressen:

Slapen: Hotel Mondial am Dom by Sofitel, Kurt-Hackenbergplatz 1.

Zien: Ludwig Museum. WAANZINNIG! Fantastische collectie Picasso & Pop Art.

Eten: Altstad-Süd. Daar zit ook “onze” Maison Blue (Im Ferkelum 23).

Koffie: Miss Päpki, BrüsselerPlatz 18.

Shoppen: EhrenstraBe die doorloopt in Maastrichter StraBe, op weg naar het Belgische Viertel. COS, ZARA, & Other Stories én heel veel vintagewinkels.

Doen: Hardlopen langs de Rijn.

En verder kunnen we natuurlijk niet zonder Marja (“Wir setzen uns mit tränen nieder”, zou Bach componeren). Maar ze heeft belooft ons te blijven volgen. Dus Marja, als je dit leest: WE MISSEN JE NU AL! Jou, en je carnavalsplakkaat.