Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia test: Maandag weer aan het werk? En ondertussen nog een kater van een JETLAG? Dit helpt. Echt.

Wat was mijn vakantie in Californië fijn. En wat zat ik op de heenweg snel in het Amerikaanse ritme, veel sneller dan dat ik had gedacht. Maar toen. Terug in Nederland. Dráma. Midden in de nacht hieperdepieper. Hartkloppingen. Overdag watten in mijn hoofd. Ik durfde bijna niet naar kantoor, bang ...

Claudia Straatmans

Wat was mijn vakantie in Californië fijn. En wat zat ik op de heenweg snel in het Amerikaanse ritme, veel sneller dan dat ik had gedacht. Maar toen. Terug in Nederland. Dráma. Midden in de nacht hieperdepieper. Hartkloppingen. Overdag watten in mijn hoofd. Ik durfde bijna niet naar kantoor, bang dat ik met mijn slaperige hoofd iemand zou aanrijden.

Na drie nachten was mijn jetlag nog steeds niet over. “Komt omdat je boven de 50 bent” opperde een collega, dan wordt het erger. Zal best, maar zat er mooi mee (en andere weggebruikers ook als ze hadden geweten van mijn wazige toestand).

Over moest het zijn met die jetlag. Was er geen hulpmiddel? Ja, dat was er. Ik zag het notabene op de Instagram van schrijfster Marion Pauw die na een weekend doorhalen op Lowlands weer ‘back on track’ wilde.

Een vitamine-infuus

En dat ging ik uitproberen.

Wat is het?

Een vitamine-shot dat rechtstreeks je bloedbaan ingaat. Denk aan een infuus vol vitamine C en B12 (afhankelijk van je behoeftes) die met behulp van Pleegzuster Bloedwijn 20 minuten in je ader drupt. Alleen heet de zuster deze keer Dokter Maarten, want voor dit soort inspectiegevoelige injecties moet je medisch en wetenschappelijk geschoold te zijn.

Wat doet het?

Zakenmensen die veelvuldig voor korte businesstrips naar Azië vliegen, visiteren Drs. Maarten Facee Schaeffer frequent voor een infuus met vitamine B12, dé vermoeidheidskiller. Ook mijn infuus heeft extra veel B12 in mijn VIP cocktail (VIP staat voor op maat gemaakt). B12 geeft een roze kleur, maakt me al iets minder angstig. En verder kijk ik gewoon de andere kant op bij het aanprikken.

Het resultaat?

Maarten voorspelt dat ik wel eens heel hyper zou kunnen worden. Of juist de andere kant op: veel wil slapen. Mijn lichaam geeft het antwoord, ik slaap als Doornroosje. Eindelijk weer! “Die vakantie heeft je goed gedaan” zeggen collega’s’. Ik glimlach. Ja, dat. En de slaap die ik eindelijk weer eens heb kunnen slapen omdat mijn geest rust kreeg van de gedachte dat ik voor 48 tot 72 uur broodnodige vitamines in mijn lichaam had.

Dit is geen commerciële post. Voor mij was het een oplossing, een quick fix. Had ik nog weken vakantie gehad, had ik wellicht “uitgeziekt”. Deze KNAP DripVitamineInfuus is namelijk niet goedkoop (zo’n € 250,-), maar een aanrijding is nog duurder.

Dus stel: je landt zondag en maandag moet je er al weer knap bij zitten, ga dan meteen door naar Maarten Facee Schaeffer (knapinstitute.nl). Mede weggebruikers zoals ik zijn je deze maandag dankbaar.