Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia test: de bindweefsel-massage

Je hebt krimpers en je hebt zakkers.Ik ben een zakker.Ja, ga er maar aanstaan. Ik zak. Althans, mijn huid. Naar beneden. Behalve mijn tandvlees dan, dat trekt omhoog.(Krimpers staat voor rimpels. Vaak zijn krimpers dun, wat iets sneller tot rimpelvorming leidt. Ik ben niet dun.)Als 51-jarige heb ...

Claudia Straatmans

Je hebt krimpers en je hebt zakkers.

Ik ben een zakker.

Ja, ga er maar aanstaan. Ik zak. Althans, mijn huid. Naar beneden. Behalve mijn tandvlees dan, dat trekt omhoog.

(Krimpers staat voor rimpels. Vaak zijn krimpers dun, wat iets sneller tot rimpelvorming leidt. Ik ben niet dun.)

Als 51-jarige heb ik ondertussen een dagtaak aan de ‘maintenance’. Hoe nu weer om te gaan met het grote uitzak-gebeuren?

Gelukkig hoorde ik van Agnieszka. De Poolse met de magische handen. Sterker: zoals Edward Scissorhands scharen aan de uiteinden van zijn armen had, zo heeft A. deegrollers op die plek zitten.

Agnieszka is professioneel bindweefsel-masseur. En mag ‘de sterren der aarde’ (zoals dat in Story heet) tot haar clientèle rekenen.

In Bekende Nederlander kringen-heet haar salon Bodyfix een secret spot: een plek waar tout Hillywood komt. Via mond-tot-mondreclame. Want hoog van de toren blaast Bodyfix niet. Voor hen geen strak grachtenpand, dure Zuidlocatie of een bling-bling etalage. Sterker: de eerste keer kan ik het niet eens vinden, de buitenkant lijkt meer op zo’n typische Amsterdamse benedenwoning.

Lees ook: Claudia wil een huid als een babykontje: 9x dit denkt ze tijdens haar 'cold laser'-behandeling

Maar als ik eenmaal op de massagetafel van de Poolse Agnieszka Kundula ligt, begrijp ik waar iedereen het over heeft. Wat kan die vrouw masseren. Of moet ik zeggen: deeg kneden? Agniezska start namelijk elke sessie met het zoeken naar het bindweefsel: is het verkleefd? Veel? Weinig? En past daar haar massagetechniek op aan.

Ik mag Agnieszka wel, dat helpt, daardoor vind ik het niet erg dat het pijn doet. Tussen mijn kreten door, probeer ik zo veel mogelijk vragen te stellen over het Hoe/Wat/Waarom. Daarom hier even in een notendop: intensieve massagetechniek stimuleert de bloedcirculatie, waardoor het bindweefsel gifstoffen gaat afvoeren.

Vooral handig om van cellulite af te komen. Je hebt vaste cellulite en waterige cellulite, en hoe gek het ook klinkt: de laatste is het lastigste.

Elke vrouw heeft het. Ook dunne sprieten. Het is genetisch bepaald. (En het komt zeker niet van het drinken van witte wijn, zoals Sonja Bakker claimt.) Omdat we met zijn allen steeds ouder worden, is de opeenhoping van vocht (oedeem) steeds vervelender. Dus wil je niet per se van je sinaasappelhuid af, maar wel van de pijn van de onderhuidse ontstekinkjes, dan is de Bodyfix-methode ook een manier.

De bindweefsel-methode is er ook voor het gezicht. Dan heet-ie 'diepbindweefsel' ( ja, ja). Dat heb ik nodig! Speciaal voor de ouder wordende huid heeft Agnieszka een techniek om alle spieren een aanhechtingen omhoog te halen. Helemaal pijnloos is het niet. En het kneden duurt wel twintig minuten, dus af en toe slaak ik een kreetje, of zeg maar gerust: een gil.

Maar het resultaat, menschen, echt waar: mijn huid geeft een glow waar een gloeilamp nog iets van kan leren. Ook kun je dit gewoon doen als je prikjes in je gezicht hebt laten zetten, de kneedmethode stimuleert namelijk het collageen.

En nee, ik heb geen aandelen, dit stuk is ook niet gesponsord. Ik ben oprecht enthousiast. Omhoog! Omhoog! Is mijn devies. Ik hoop dat Agnieszka snel een massage-methode voor mijn tanden ontwikkelt. Want dat mag juist wel zakken: mijn tandvlees.

Claudia Test: Diep Bindweefselmassage

Belooft: Gezicht strakker te maken.

Kost dat? 45 euro voor 30 min, 65 voor 50 min. Fijne prijzen, volgens Agnieszka mogelijk omdat ze niet op een bling-bling locatie zit. Er wordt aangeraden minstens 6 behandelingen te nemen.

Wie? Agnieszka en haar Poolse dames van bodyfix.nl

Kans op verkering? Ja. Niet in de zaak, maar als je naar buiten huppelt. Als gloeilampje trek je vliegen, dus ook mannen aan. Ook als je vijftig bent.