Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia Blogt: "Waarom ik op mijn 51ste heel hard een schop onder mijn billen moet hebben." (zoektocht naar Geluk, deel 2)

Bijna 51 jaar ben ik. En zo ongeveer mijn halve leven al bezig met zelfontwikkeling, zelfontplooiing, spiritueel cursusje hier, filosofie dingetje daar. “Jij zit altijd hoog in je energie”, zei Nouveau-blogger Sylvia Schaffrath onlangs. En dat klopt. Meestal klapwiek ik fluitend door het leven. M...

Claudia Straatmans

Bijna 51 jaar ben ik. En zo ongeveer mijn halve leven al bezig met zelfontwikkeling, zelfontplooiing, spiritueel cursusje hier, filosofie dingetje daar. “Jij zit altijd hoog in je energie”, zei Nouveau-blogger Sylvia Schaffrath onlangs. En dat klopt. Meestal klapwiek ik fluitend door het leven. Maar soms, heel soms, komt mijn Achterhoekse opvoeding naar boven, en schiet ik toch weer in een groef van angst.

“Nee, nee” dat moet niet, spreek ik mezelf vermanend toe. Als jij over drie weken 51 jaar bent, heb jij de lessen van Tony Robbins écht in de praktijk gebracht, Straatmans.

Tony Robbins

“Tony wie?” zullen sommige bloglezers denken. Wie is dat? Tony Robbins is in Nederland nog geen ingeburgerde naam, maar in Hollywood is hij larger than life. Oprah Winfrey loopt met hem weg, en noemt hem haar belangrijkste verandercoach. Prinses Diana maakte gebruik van zijn diensten, Bill Clinton.

Eens per jaar strijkt Tony met zijn mental-circus neer in Londen, en binnenkort is het weer zo ver. Uit mijn balboekje weet ik zo al drie Bekende Nederlanders die eind april naar het ‘Unleash the Power Within’ congres afreizen.

Twee jaar geleden was ik ook een van die Nederlanders. Vier dagen lang dompelde ik me onder in een grote mindful-orgie, en kwam ik verlicht en gemotiveerd terug.

En zie mij nu weer eens. Ben op mindere dagen toch weer even een oud mopperkontje ( “Waarom heb ik nog niet dit bereikt, dat gekregen? ” – whatever. Gezeur in ieder geval, ondankbaar gezeur zelfs).

Daarom, vanaf vandaag, deze 5 lessen van Tony weer in de praktijk:

1. Dance with Fears.

Probeer je angst niet weg te duwen, maar dans er mee. Tony deed het op het podium letterlijk voor. Een vrijwilliger probeerde met zijn vuist Tony’s vuist (de angst) weg te duwen. Gevolg? De vuist duwt terug, en komt knalhard je aura binnen.

Het tegenovergestelde (losjes toe laten) zag ik bij Tony’s dans-demonstratie. De angst als danspartner, en er valt ruimte. Moraal van het verhaal: zie angst als een partner met wie je de quick quick step kunt dansen.

2. Emotion by motion.

Je kunt je hersens fysiek programmeren. Denk ‘smile’, en er beitelt zich meteen een glimlach op je mond die een positiever gevoel doorgeeft aan je hersens. Deze aloude ‘mindset’ techniek wordt niet alleen door Tony gebruikt, maar ook bijvoorbeeld door Raj, de Thaise goeroe waar Lieke van Lexmond graag mee werkt.

3. Orgasme, denk aan een orgasme.

Een dip? Verdrietig? Hangerig? Je kunt je gemoed in 1 tel veranderen. Denk aan je laatste orgasme, en zelfs de grootste chagrijn begint te giechelen, verandert van gezichtsuitdrukking & gaat rechter op staan. Gebruik deze ‘change your state in a heartbeat’ oefening als je de knop in je hoofd moet omzetten. Als je je krachtig wil voelen, net voordat je een mensenmenigte toespreekt.

4. Meteen twee glazen water bij het opstaan.

Deze doe ik al twee jaar lang, en laat letterlijk het leven in mij stromen. JA ECHT!

5. Don’t take yourself so fucking seriously.

Denk dat deze de belangrijkste is. Zeker in deze tijd van likes op Instagram, vrienden op Facebook etcetera. Neem je zelf niet zo serieus. Dat is Tony’s ALLERbelangrijkste regel.

En die ga ik straks op mijn 51ste nog beter bezigen: “Don’t take yourself so fucking seroiusly Straatmans.”

Zing, vecht, huil, lach, werk en bewonder. En houd vooral heel veel van je man, je kind én je Achterhoekse moedertje