Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Claudia blogt: hoe deze nieuwe Nouveau tot stand kwam

Mijn dochter wil een hond. Ik wil vooral rust en vrijheid. En tja, dat staat toch op gespannen voet met een strikt regime van drie keer per dag uitlaatdienst.Dus nee, in mijn huis nog geen hond. Maar wel de bereidheid om mee te denken. En in oplossingen.FotoshootWant opeens deed dé gelegenheid zi...

Claudia Straatmans

Mijn dochter wil een hond. Ik wil vooral rust en vrijheid. En tja, dat staat toch op gespannen voet met een strikt regime van drie keer per dag uitlaatdienst.

Dus nee, in mijn huis nog geen hond. Maar wel de bereidheid om mee te denken. En in oplossingen.

Fotoshoot

Want opeens deed dé gelegenheid zich voor. Een fotoshoot met Femke Halsema. Ik had Femke al wel eens in mijn Amsterdamse buurt zien wandelen met een bruine labrador. Prompt schoot het iconische beeld uit ‘A Fish called Wanda’ op mijn netvlies (keurige vrouw heeft meerdere honden aan de teugel, zoek maar op YouTube: ‘Ken vs the Dogs’), en samen met stilist Pieter en fotograaf Chantal kwamen we tot een mood board: Woef Side Story.

Alleen daarvoor hadden we meer dieren nodig. Dus belde ik vriendin Doret voor puppy Scott, en vriendin Barbelijn wilde haar Snoopy wel uitlenen. The more the merrier.

“Aaaaah” zei dochter, mag Snoop dan de avond van tevoren al komen logeren?

Dat leek me wel een mooie voorbereiding op zijn beginnende modellencarrière, en bovendien doe je alles (na ja, bijna alles) om je dochters hartje te laten zingen.

De volgende dag wandelde ik met mijn ‘props’ naar Huize Frankendael, de shootlocatie. En ja, toen ging natuurlijk alles anders dan voorzien. De tuin waarin de shoot was, lag “open”, Scott stortte zich wild op Femke’s zwarte labrador Nono, en Snoop wilde juist de andere kant op vluchten.

Maar daar was Femke

Als een ware hondenfluisteraar wist ze alles in goede banen te leiden. Maar daarvoor moest Scott wel achter een dichte deur (Doret, ik maak het goed, een hele shoot door Mario Testino voor Scottie – echt!). En zo werd het uiteindelijk toch een dolle beestenboel.

En werden de foto’s vurrukkulluk.

En verder herhaal ik vooral wat deze shoot mij geleerd heeft. Niets loopt zoals gedacht. Maar dat maakt het leven juist leuk. Of om mijn eigen goeroe Willeke Alberti – ja haa, Willeke grossiert in de levenswijsheden - aan te halen: ”Alles komt goed. En als het niet goed komt, komt het alsnog goed.”

Kijk maar snel in de nieuwe Nouveau hoe dat er uit ziet.