Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BUCHINGER DAG 8

Dag 8

Dag 8

De strandwandeling begint een heerlijk gezond ochtend ritueel te worden. Ik maak vandaag weer een ander rondje. Ik eindig bij de Burger King ( die gelukkig nog dicht is) en wacht tot de Buchinger bus mij daar komt halen. Terwijl ik aan het wachten ben komt er een groep van 10 wielrenners bij me staan. De groep wordt steeds groter. Ze beginnen met me te praten en ik probeer in mijn beste Spaans uit te leggen dat mijn man ook wielrenner is en dat hij net 1700 km van Italie in zijn eentje naar Nederland is gefietst. Ze kijken me allemaal ongelovig aan. Ze gaan twijfelen aan mijn Spaans want denken dat het verhaal niet klopt. Ik alleen maar zeggen: 'Si,si, es verbad'. Het is echt zo. Om mijn verhaal wat kracht bij te zetten, laat ik aan 20 wild vreemde kerels alle foto’s zien. Jasper die weg fietst uit Italie en Jasper die in Amsterdam weer per fiets aan komt. Ze komen niet meer bij. Zoiets idioots hebben ze nog nooit gehoord. Ik lach maar met ze mee. Vrolijkerds die Spanjaarden.

IMG_7386

Allereerst, ik ben van een avondmens een ochtend mens geworden. Ga nu rond 23u naar bed en sta om 07.00 op. In Amsterdam is dat echt anders. Lig er nooit voor 01.00 in. Ik ben veel fitter. Ren de trappen op en af in plaats van voetje voor voetje per tree ( zo liep ik sinds mijn ongeluk). s’ochtends en s’middags denk ik niet meer wat eten we vanavond.

Eten is veel minder belangrijk geworden (maar hoe zal dat straks na Buchinger zijn?)  Ik weet nu dat wanneer je niet kauwt, je ook geen honger hebt. En ik weet ook dat het ‘vasten’ verbind. Er is geen onderscheid meer tussen religies en verschillende culturen. Heel erg mooi omdat te zien. Oja ik spreek nu ook veel beter Spaans.

IMG_7501

S'avonds eet ik alleen. Bijna al mijn 'vrienden' hebben het vasten nu gebroken ( zo noemen ze dat hier) en mogen nu 800 calorieën eten in plaats van de 250 die ik al dagenlang eet, uh drink. Als je mag eten dan verkas je van de lounge naar het restaurant. Dat zit een verdieping lager. De mensen met wie ik nu vast zijn Fransen. Ik vind de Fransen eigenlijk helemaal niet zo leuk. A. omdat ze heel slank zijn en B. ze weigeren Engels te spreken en C. ze zijn niet echt in voor een praatje. Dus voor het eerst voel ik me wat alleen.

Buchinger 8-1

Gelukkig komen mijn vriendinnetje Toscha en haar dochter Sas even een uurtje langs. Ze zijn in de buurt. Ik heb het water al voor ze koud gezet. Als ze weg gaan om ergens heerlijk te gaan eten, drink ik mijn soepje en ga naar mijn kamer. Niet te lang nadenken wat ik ga missen. Ik ga vroeg slapen. Dan wordt er midden in de nacht, rond 02.00 op mijn deur geklopt. Ik schrik wakker. Toen ik lang geleden als stewardess de wereld rond vloog, gebeurde dit ook wel eens, maar dan had ik wel een ideetje wie dat kon zijn. Nu heb ik geen idee? De knappe Spaanse dokter, de Saoedische oliebaron, de Nobel price winnaar? Ik doe niet open, en hou het er maar op dat het iemand is, die wat verward is, na dagenlang alleen maar water te hebben gedronken.

www.buchinger-wilhelmi.com