Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BUCHINGER DAG 5

dag 5

Om 08.00 zit ik weer in de bus richting het strand. Vandaag ga ik pas de 2e bus terug nemen waardoor ik zo’n anderhalf uur kan wandelen. De zon komt langzaam op en ik geniet. Ik heb na 4 dagen niet eten, meer energie dan ooit. Ik voel me nog niet echt afgevallen maar ik merk aan alles dat mijn lichaam reageert op het niet eten. Ik ren de trap op in plaats dat ik mezelf vaak de trap op hijs. Ik ben helderder in mijn hoofd. Ik ben vrolijk en ik probeer 3 tot 4 activiteiten op een dag te doen. Het enige waar is moeite mee heb dat zijn mijn ogen. Ik moet regelmatig mijn boek wegleggen omdat ik alles dubbel zie of in een blur zie. Gelukkig zie ik vandaag de dokter.

Dr.Lange ( oh hij blijft mijn Dr.Dreamy ) geeft aan dat dit heel normaal is en dat dit hoort bij het vasten. Heeft allemaal met de lens van je oog te maken. Het zal verbeteren. Hij adviseert me om mijn kuur niet af te breken, door komende zaterdag een dag op en neer te reizen naar de begrafenis van de moeder van mijn lieve vriendinnetje. Hoe spijtig het ook is maar mijn bloeddruk is te laag en het komt mijn kuur niet ten goede. Ik schrijf mijn vriendinnetje diezelfde ochtend een lange mail en leg het haar uit. Gelukkig krijg ik meteen bericht terug dat ze het helemaal begrijpt. Jasper zal namens mij naar de begrafenis gaan. Ik stuur meteen bloemen. De dokter geeft verder aan dat mijn bloedwaardes en urine testen er allemaal heel goed uitzagen maar dat ik wel een vitamine D tekort had. Bij terugkomst op mijn kamer liggen er al 2 Vitamine D ampullen. Alles is hier perfect geregeld. Het gaat hier niet op zijn Spaans zeg maar van Mañaña, mañaña.

dag 5

Ze zijn hier bij Buchinger heel punctueel. Zodra je je hebt gewogen bij de verpleegster, dan brengen ze je ontbijt op de kamer, dat bestaat uit een kopje thee met honing. Vaak kom ik tegelijk met mijn thee aan. Die honing is verplicht want dat heb je nodig voor je bloedsuiker spiegel zodat je die dag kan sporten. Ik ga dat kopje thee 'op bed' wel missen. Misschien moet ik in Amsterdam iemand zo gek krijgen? Yoehoe Jasper lees je dit?? Om half 2 krijg je je leverpackage en om kwart over drie opnieuw een kopje thee op je kamer. Kortom ze zijn hier zo punctueel als een Zwitsers horloge.

dag 5

Niet alle activiteiten bestaan uit fitness en gym. Je kunt bijvoorbeeld ook naar Marbella, Malaga of Puerto Banus om daar drie uurtjes te winkelen. De mooie volslanke Italiaanse Diva ( ja zo heet ze echt), vertelde me laatst tijdens een wandeling, dat het enige moment wanneer ze niet aan eten denkt, is terwijl ze winkelt. Moest hier hard om lachen, zat wel iets herkenbaars in. Na vier dagen vasten, vind ik dat ik -een klein beetje winkelen- wel verdiend heb en spring opnieuw in de grote Buchinger touring car. We krijgen de middag de tijd om door het plaatsje zelf (dat ken ik wel, voornamelijk Gucci-Pucci-Fiorucci) of in de Corte Ingles te winkelen. Ik kies voor het laatste. Ik besluit geen kleding te kopen omdat ik wil wachten totdat ik een maatje ben gekrompen. Tot ik de inner Elle (McPherson) ga zien ?

In de Zara merk ik al dat een XL top te groot voor me is. Hiep hoi. Daar word ik door 2 wildvreemde dames aangesproken. Geen idee wie het zijn maar ze kennen me van de aqua aerobics. Zo zie je maar hoe groot het hier bij Buchinger is. In de bus terug verteld mijn Marokkaanse vriendin dat ze nu na 2 weken vasten 2 kledingmaten kleiner kan dragen en laat me vol trots haar erg strakke skinny jeans zien. Ik complimenteer haar. Wanneer had ik voor het laatst een skinny jeans aan? Zo lang geleden, dat ik het me niet meer kan herinneren.

www.buchinger-wilhelmi.com