Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Blog Anita Willemars: Waarom de soklaars je benen slanker laat lijken

Zelden zoveel complimenten gekregen over schoenen als over deze nieuwe korte laarsjes, oftewel de soklaars! En echt die soklaars past bij elke outfit, en nog belangrijker: je benen lijken slanker!5 redenen waarom de soklaars een hit is:1. Een schoen en een sok ineen. Het grote voordeel hiervan is...

Anita Willemars

Zelden zoveel complimenten gekregen over schoenen als over deze nieuwe korte laarsjes, oftewel de soklaars! En echt die soklaars past bij elke outfit, en nog belangrijker: je benen lijken slanker!

5 redenen waarom de soklaars een hit is:

1. Een schoen en een sok ineen. Het grote voordeel hiervan is dat het comfort van een schoen wordt verstevigd met de ‘sok’. Wat voor extra stevigheid rond de enkel zorgt

2. Een soklaars sluit strak aan bij de enkel, dus het slanke gedeelte van je been wordt geaccentueerd door de soklaars. Een enkellaars staat net iets van je enkel af, en dat is jammer, want je camoufleert eigenlijk het dunste gedeelte van je been, namelijk de enkel. Korte laarsjes laten je benen daardoor korter en dikker lijken. Nu maakt dat met een broek niet zoveel uit, maar wel met een jurk of rok.

3. Dit voorjaar zie je veel soklaarzen met vrolijke prints. De soklaars is hier ook ideaal voor omdat materiaal van de sok vaak spantex is en dat kan gemakkelijk bedrukt worden.

4. Ik wissel vaak van schoenen, ook gedurende de dag. De soklaars gaat gemakkelijk aan en uit, en het materiaal rekt niet uit.

5. Soklaarzen zijn er echt in alle soorten en maten, met hak zonder hak, met print zonder print, diverse materialen en ga zo maar verder. Ze zijn dit seizoen in elke collectie te vinden, van topdesigners zoals Balenciaga tot H&M.

De soklaars die ik op deze foto draag, komt van &Otherstories:

Mijn favoriete soklaarzen:

De hipste soklaars van dit moment met kettingprint en naaldhak: Balenciaga € 1.195

Satijnen soklaars met rits en stevige hak: Sam Edelman € 170

Soklaars met blauwe panterprint en kittenheel: H&M € 49,95

Beige soklaars met sportstreep aan bovenzijde: Fendi € 795

Suede soklaars met ronde hak: & Other Stories € 145