Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

'Anita Witzier was wel in voor Diana-metamorfose'

Er is van dat nieuws waarvan je nog precies weet waar je was, toen je het hoorde. En dat geldt zeker voor het bericht van 31 augustus 1997. Ik stond te klussen in mijn nieuwe huis in Amsterdam-Centrum en ineens schalde uit de radio het niet-te-geloven, onwerkelijke nieuws.Dít kan niet waar zijn, ...

Claudia Straatmans

Er is van dat nieuws waarvan je nog precies weet waar je was, toen je het hoorde. En dat geldt zeker voor het bericht van 31 augustus 1997. Ik stond te klussen in mijn nieuwe huis in Amsterdam-Centrum en ineens schalde uit de radio het niet-te-geloven, onwerkelijke nieuws.

Dít kan niet waar zijn, dacht ik en gooide een raam open om te horen of er op straat al iets bekend was (in die tijd waren er nog geen social media, wel was er een dorpspomp). En ja hoor, op de gracht gilden mensen: ‘Lady Di is dood!’

Het Diana-sentiment is altijd gebleven; zeker nu, 25 jaar later, voel je dat sterk. Een serie als The Crown heeft daar waarschijnlijk aan bijgedragen. Hier willen we iets mee, zeiden we op de redactie. Niet alleen een eerbetoon aan Di’s modelessen, de beruchte wraakjurk, de gekrenktheid van een bedrogen vrouw.

Maar vooral: hoe vooruitstrevend The People’s Princess maatschappelijke issues op de kaart zette, een lans brak voor vrijwilligerswerk en ieder mens gelijk behandelde. Onmiddellijk schoot Anita Witzier door ons hoofd. Lijkt met haar korte koppie en ranke lijf niet alleen wat op Diana, maar deelt ook haar missie om de wereld toegankelijker te maken.

Anita bleek wel in voor een mini-metamorfose.

We toverden Hotel De l’Europe om in een klein Kensington Palace. Zorgden ervoor dat fotograaf Roger Neve beschikbaar was. En make-up artist Raquel kwastte kunstig Anita’s haar onder een tiara, die styliste Hanna Suurland bij bol.com had weten te scoren.

Et voilà.

Ik hoop dat je van de nieuwe Nouveau - hier vind je een sneak preview! - geniet. Met naast het royale nieuws ook de nieuwste modetrends, inspirerende woonreportages en een positief complimentenverhaal.

Claudia Straatmans

Hoofdredacteur Nouveau