• Mode

Mode-expert Anita: waarom je eerst de trends van 2019 wil weten voordat je koopt in de uitverkoop!

Mode-expert Anita: waarom je eerst de trends van 2019 wil weten voordat je koopt in de uitverkoop!

Heerlijk die uitverkoop met al die mooie kleren die ineens veel goedkoper zijn. Maar pas op! Laat je niet verleiden tot miskopen en zeker niet tot kledingstukken die na dit seizoen echt uit de mode zijn. Ik geef je alvast een voorproefje van de aankomende modetrends in 2019. Zodat je met deze kennis in je achterhoofd wat makkelijker beslist over een eventuele nieuwe aankoop.

Dit zijn de 5 trends voor lente 2019!

1. De zomerkleur van 2019 is geel

Als je voor een kleurtje gaat: ga voor geel. Geel wordt dé grote zomerkleur. Nu weet ik dat niet iedereen gecharmeerd is van geel, maar er zijn tegenwoordig zoveel kleuren en tinten geel, dat het echt de moeite waard is om het weer een kans te geven. Het liefste natuurlijk als een geheel gele outfit.

2. De brede taille riem is terug 

Deze trend is best lastig als je wat ouder bent, want hoe ouder je wordt, des de makkelijker de taille verdwijnt. Voordeel is dat je met deze trend wel een beetje kunt smokkelen, want met een gekleurde riem geef je wel je silhouet een boost. Kies bij twijfel voor een iets smallere riem, dan doe je wel mee aan de trend, en lijk je optisch wat slanker.

3. Het oversized colbert is hot

Een oversized colbert met een legging of strakke broek eronder, dat gaan we veel zien in 2019. Het oversized colbert zie je in bijna alle collecties terug, zowel met een klassieke mannenruit, in felle kleuren of in bruin of zwart. 

4. De roklengte is mini of midi

Alle knielange rokken mogen weer de kast in, aankomend voorjaar wordt het mini of midi. Beide lengtes zie je veel. De minirok is meestal recht en strak, de midi rok loopt uit of is wijd. Dus kies de lengte waar je je het prettigst in voelt. Persoonlijk ben ik dol op ruiten en strepen en dat blijft ook in het modebeeld, gelukkig.

5. De tailletas is nu echt doorgebroken

Een heerlijke trend, de tas zit vast aan je ceintuur en je hebt je handen vrij. Voorwaarde is wel dat je er niet teveel instopt anders lijk je net een buideldier. Wat ik ook zag, was dat men 2 dezelfde schoudertassen kruiselings over de schouders droeg. De tailletas heb je in allerlei varianten.

Lees ook: Ken je deze nog? De heuptas is weer helemaal hip.

Extra tips voor de uitverkoop en solden

Tip 1: De uitverkoop is ook hét moment om je basics aan te vullen. Door de lagere prijs kun je misschien juist een betere kwaliteit kopen of een designer basic veroorloven.

Tip 2: Koop niet te veel, hoe verleidelijk het ook is. Koop alleen iets als je ervan overtuigd bent dat je het minstens 20 x gaat dragen, en dat het past bij de rest van je kleding. Bij twijfel niet doen!

Veel plezier!

In Antwerpen begint de solden op 3 januari 2019: Dit is de beste shoproute.

Anita Willemars

Anita Willemars

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen

Chef mode, beauty, lifestyle & reizen Anita Willemars (60) is verantwoordelijk voor alle lifestylepagina's Nouveau. Voor Nouveau test zij persoonlijk alle nieuwe fashion- en lifestyletrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en lifestyle gebied.