Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Anita volgt haar tas achter de schermen bij reseller Rebelle

Er zijn verschillende websites waar je design artikelen kunt kopen en/of verkopen, maar hoe werkt zoiets echt? In deze vlog neem ik een kijkje achter de schermen bij designer-vintage website Rebelle. Als je een designers item wil kopen of verkopen dan wil je dat natuurlijk wel bij een vertrouwd i...

Anita Willemars

Er zijn verschillende websites waar je design artikelen kunt kopen en/of verkopen, maar hoe werkt zoiets echt? In deze vlog neem ik een kijkje achter de schermen bij designer-vintage website Rebelle. Als je een designers item wil kopen of verkopen dan wil je dat natuurlijk wel bij een vertrouwd iemand doen. Vroeger ging je naar een tweedehands winkel, tegenwoordig gaat alles online.

Op stap met de tas

Om een goed beeld te krijgen van alle stappen in verkoopproces, heb ik besloten mijn eigen tas te verkopen. Het hoofdkantoor van Rebelle.com is in Duitsland en het is een gigantisch bedrijf met meer dan honderd werknemers en ze hebben zo’n 18.000 (!) items opgeslagen bij het hoofdkantoor.

Eigenaresse Cécile Wickmann heeft het idee van een designer-vintage platform zo’n 5 jaar geleden bedacht, omdat ze haar eigen tassen wilde verkopen, en ze zelf geen goede site kon vinden waar ze dat kon doen.

Zo werkt het:

1. Je meldt je item online aan bij Rebelle.com, en je ontvangt product-labels zodat je het item op de juiste manier kunt versturen.

2. Rebelle checkt op authenticiteit en kwaliteit, zodat je als koper zeker weet dat het artikel niet fake of beschadigd is.

3 Er worden foto’s en productbeschrijvingen gemaakt zodat je precies weet wat je koopt.

4 Het artikel wordt op de website geplaatst.

5 Als het item verkocht is, wordt het mooi verpakt en verstuurd naar de koper.

6 Rebelle houdt de provisie in en en maakt het geld over naar de verkoper.

Conciërge Fee

Voor het professioneel fotograferen, artikel omschrijvingen maken en de verzending en betaling regelen vraagt men een Conciërge fee van € 15. Als het artikel verkocht wordt, krijgt Rebelle een provisie. De hoogte van de provisie is afhankelijk van het bedrag van het item. Bij een heel duur item betaal je weinig provisie, bij een goedkoop item betaal je veel provisie.

Kijk snel hoe ik mijn tas volg in het verkoopproces! Je ziet ook hoe de echtheid wordt vastgesteld. Zo zien we een prachtige echte Céline tas en een nepperd die bijna niet van echt te onderscheiden is. En dat chaotische opbergsysteem is misschien ook wel iets voor mijn eigen kledingkast.

En als mijn tas wordt verkocht? Dan koopt ik dat gestreepte jurkje van Balmain!

Meer weten? Kijk op de website van Rebelle.com