Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Anita Test: 3 beauty behandelingen waar je jonger én knapper van wordt

Anita Willemars

'Botox, ja of nee?', die vraag hoor ik regelmatig op feestjes. Terwijl zoveel meer is dan alleen botox. Voor Nouveau testte ik 3 verschillende behandelingen. Zonder botox, maar wel met de belofte van een steviger en stralendere huid en dan lijk je vanzelf jonger – ideaal voor de komende feestdagen!

1 Hydrafacial in Amsterdam

Wat is het?

Hydrafacial werd 18 jaar geleden ontwikkeld in Los Angeles en het wordt dan ook wel de 'rode loper' behandeling genoemd omdat je er een 'instant stralende huid' van krijgt. Door het grote succes wordt deze behandeling nu in bijna alle landen gegeven. Het is geschikt voor alle huidtypes en je hebt onmiddellijk resultaat. Op langere termijn is het ook huidverjongend door het stimuleren van collageen.

Wat doen ze?

De huid wordt zacht gereinigd en daarna wordt een eerste laag dode huidcellen met een pennetje weg geschraapt.

Dat klinkt heftiger dan het is, je voelt er niets van. Dan volgt er een peeling, zodat de huid zacht en schoon is.

Vervolgens wordt de huid met een gepatenteerde techniek (Vortex-fusietechnologie) tot diep in de poriën gereinigd. Vuil en talg worden met deze techniek opgelost en opgezogen. Ik vond het ongelofelijk om te zien hoeveel vuil en talg er na het reinigen nog uit mijn huid kwam. Ook dit voel je trouwens, nauwelijks.

Daarna is het tijd voor de hyaluronzuurbooster. Dit zorgt voor intense hydratatie, het verminderen van lijntjes en verbeterde elasticiteit van de huid. Wil je meer, dan kun je de behandeling nog aanvullen met boosters die speciaal op jouw huidbehoefte worden geselecteerd.

Opmerkelijk

Bizar om in het apparaat te kunnen zien hoeveel vuil en talg er nog uit je huid komt. Na de gewone reiniging ?

Resultaat:

Ik heb de basisbehandeling gedaan en het resultaat is inderdaad een mooie en stralende huid en daardoor lijk je jonger. Het effect is na 48 uur op z'n mooiste en blijft 2 a 3 dagen zichtbaar. Voor mijn gevoel bleef het effect langer zichtbaar.

Meer info: Hydrafacial.nl Prijzen vanaf € 125 Ik heb de behandeling gedaan bij de Joost Kroon Kliniek

2 Natura Bissé Inhibit Facelift in Den Haag

Wat is het?

Bij deze behandeling worden de expressielijntjes geminimaliseerd door middel van een zeer krachtige cocktail van actieve ingrediënten en 'transformeert de huidconditie'. Inhibit betekent letterlijk remmen, het remmen van het verouderingsproces. De huid verheldert, verstevigd en krijgt een instant facelift.

Wat doen ze?

De huid wordt eerst grondig gereinigd, daarna volgt een peeling (met zuren) in 2 fases. De eerste pakt de diepere rimpels en de pigmentvorming aan, daarna komt er een vliesmasker op je gezicht en wordt er met een kwast lactic acid argine aangebracht.

Dit herstelt de weerbaarheid van de huid, verbetert de stevigheid.

Dan volgt dé inhibit ampul, dit lijkt op een injectiespuit zonder naald waarbij 2 belangrijke eiwitten die de spiercontracties verminderen worden in-gemasseerd. Een soort botox in de vorm van een serum zeg maar. De eiwitten verminderen de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier, waardoor ze verzachten.

Daarna volgt het plumping effect: hyaluronzuur en collageen lipides worden met een stevige massage in de huid gemasseerd zodat de ingrediënten goed opgenomen worden en de doorbloeding van de huid verbetert. Als laatste volgt het ijskoude hyaluronzuur gelmasker, wat een shockeffect heeft op de huid is (denk aan de Ice Man) waardoor de huid strakker trekt. Daarna volgt nog de dagverzorging.

Opmerkelijk

Het warm/koud effect op de huid voelt geweldig aan, je voelt de huid gewoon verstrakken.

Resultaat:

Een waanzinnig fijne behandeling, door de massage krijg je direct een glowy skin. Het effect is goed zichtbaar en na de behandeling zie je meteen  resultaat. Mijn huid bleef zeker een week zacht en glanzend.

Voor meer info: Babassu Den Haag de behandeling kost € 125

3 Irene Forte Aqua Diamond Facial Peel in Rotterdam

Wat is het?

De gepatenteerde Aqua Diamond Peel regenereert en verbetert de structuur van de huid met een duidelijk egalere huid als resultaat. De behandeling verhoogt de productie van jonge huidcellen van binnenuit.

Wat doen ze?

De huid wordt gereinigd en met een soort gezichts-stofzuigertje licht vacuüm gezogen. Dankzij de werking van de zachte luchtomwentelingen en het vacuümeffect, wordt de huid gestimuleerd en geëgaliseerd.

De Diamond peeling zorgt voor afvoer van dode huidcellen en het stofzuigertje stimuleert de aanmaak van collageen. Daarna volgt de klassieke reiniging die afgesloten wordt met een dieptereiniging met water. Het serum wordt met een bindweefselmassage in gemasseerd.

Het fijne bij deze behandeling is dat je oren ook meegenomen worden in de behandeling. Het masker met actieve ingrediënten wordt op het gezicht gebracht met daarbovenop het algenaten masker wat ervoor zorgt dat je hele gezicht onder de maskerlaag komt en je dus niet meer kunt praten of kijken. Totale rust voor je huid en zintuigen! Daarna volgt de dagverzorging. 

Opmerkelijk

Het royaal aangebrachte masker aan het einde wordt ook over mond en ogen gelegd. Dit is heel raar (en best eng) maar het geeft ook een totale ontspanning, een soort minivakantie voor je gezicht!

Resultaat:

Mijn huid voelde direct zachter, gladder en stralender. Het is echt een minivakantie voor de huid. Door de bindweefselmassage verminderen de fijne rimpels zichtbaar en mijn huid voelde ook steviger aan. Een cadeautje voor jezelf tijdens de drukke feestdagen. Het effect bleef zeker wel een week zichtbaar.

Voor meer info: Retreat Rotterdam, de benadeling kost € 150