Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Anita blogt: "5 dingen die je als 50-plusser moet weten als je sneakers draagt"

Hoe groter de sneaker hoe hipperLang heb ik gedacht dat sneakers (ik noem ze nog steeds gympen) gedragen werden vanwege het comfort. Zo heb ik zelf ook een paar gympen (sneakers) die ik draag in het weekend of op vakantie. Tot grote hilariteit van mijn kids kocht ik steeds ‘net’ de verkeerde snea...

Anita Willemars

Hoe groter de sneaker hoe hipper

Lang heb ik gedacht dat sneakers (ik noem ze nog steeds gympen) gedragen werden vanwege het comfort. Zo heb ik zelf ook een paar gympen (sneakers) die ik draag in het weekend of op vakantie. Tot grote hilariteit van mijn kids kocht ik steeds ‘net’ de verkeerde sneakers. Het schijnt namelijk heel nauw te luisteren welke sneakers je wel en niet draagt.

Op de catwalk zie je ze wel steeds vaker, zelfs bij modehuizen als Chanel en Gucci.

Als fashionblogger wil ik meedoen aan elke trend, dus vorige week ben ik ‘om’ gegaan. Ik heb nu een paar sneakers waar ik nauwelijks op kan lopen, maar die volgens mijn kids wel ‘kunnen’ voor iemand van 50+.

Wist je dat:

1. Je sneakers hebt in alle prijsklassen? Hoe bijzonderder de samenwerking des te kleiner de collectie. Des te bijzonderder de sneaker, des te hoger de prijs. Zodra er een ‘bijzonder’ model uitkomt, staan mensen dagen in de rij, om de schoenen na aanschaf meteen voor het dubbele door te verkopen.

Zo heeft de Nike Air Yeezy 2 Red October, een samenwerking tussen Nike en Kanye West, een vermogen opgebracht. Volgens DaileyNews bracht één paar 16,3 miljoen dollar op.

2. Bij de laatste Louis Vuitton Cruise collectie de modellen alleen maar sneakers droegen?

3. Er nu ook een ‘marktplaats’ voor alleen sneakers is? Sneakers4you.nl is de grootste Nederlandse zoekmachine en heeft meer dan 180.000 sneakers van meer dan 2.500 merken.

4 De trend nu is hoe groter de sneaker, hoe hipper. Ook de sneaker met stretchsok is razend populair. Je lijkt er ook nog zeer bevallige benen van te krijgen dus iedereen wint.

5 Zoals ik mijn (peperdure) designerschoenen draag, zo draag je nu de (peperdure) designersneakers. Dus wel naar een plek waar je gezien wil worden, en niet naar het sportveld. De sneaker kan prima onder je kokerrok of jurk. Je zal zien, je lijkt direct jaren jonger!

Op de foto draag ik Air Max 97 Nike € 175

Mijn sneaker-tips voor aankomende zomer

(Klik op de afbeelding om meteen te shoppen)

1. Sneakers met stretch sok

Balenciaga € 595,-

2. Sneaker met verhoogde zool en diverse kleuren

Nike Air ’97 € 190,-

3. Sneaker met stretch sok

Valentino € 590,-

4. sneaker met regenboogzool, ontworpen door Miley Cyrus

Converse, € 100,-

5. De altijd goed sneaker

Adidas Superstar € 120,-

Anita: In deze blog leg ik trouwens uit hoe de soklaars je benen slanker doet lijken.