Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

'Als iemand weet hoe te leven in het moment, is het Miljuschka wel'

'Oma Stientje is de eerste in familie die natuurlijke dood is gestorven.'Voor de nieuwe Nouveau interviewde Antoinnette Scheulderman Miljuschka Witzenhausen, het culifenomeen dat in no-time larger than life werd en met haar zevenendertig jaar een veelbewogen leven leeft.Een van de redenen waarom ...

Claudia Straatmans

'Oma Stientje is de eerste in familie die natuurlijke dood is gestorven.'

Voor de nieuwe Nouveau interviewde Antoinnette Scheulderman Miljuschka Witzenhausen, het culifenomeen dat in no-time larger than life werd en met haar zevenendertig jaar een veelbewogen leven leeft.

Een van de redenen waarom deze vrouw met stijl en substantie de Nouveau-cover siert. Van Miljuschka kunnen we leren hoe om te gaan met tegenslagen. Een gemankeerde familie, een gewelddadige oom, een moeder die voor haar leven moet vrezen. Zo weet ze niet waar die moeder, Astrid Holleeder, woont – voor beider veiligheid.

Vanuit deze achtergrond, en gescheiden van de vader van haar kinderen, ontwikkelde Miljuschka zich op eigen kracht van thuisblijfmoeder tot succesvol zakenvrouw.

Ik was maar kort in de Hermitage Amsterdam bij de shoot met Mil*. Kort, omdat ik door moest naar een uitvaart in de Achterhoek. Mil vroeg belangstellend waar in het oosten dit zou zijn, haar ex-schoonmoeder woont namelijk in Eibergen. En zo kregen we op een dag die voor mij toch een triest tintje had een opbeurend gesprek.

Positief denken, het is niet voor niets dat we juist nú een verhaal brengen over de levenslessen van filosoof Epicurus. Met een winter en een energierekening voor de deur, waar mensen op voorhand somber van kunnen worden, werkt het troostrijk om de oude Griekse wijsgeren erbij te pakken. Immers: ‘Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.’

Stel je genot niet uit, zeggen de epicuristen. Ze wijzen ons op de rijkdom van de gratis (!) zintuigelijke wereld en moedigen ons aan daar schaamteloos van te genieten. Dat ín en ván het moment genieten, als iemand dat doet en wil, is het wel Mil.

Claudia Straatmans, hoofdredacteur Nouveau

*voor vrienden en kennissen