Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Sylvia Schaffrath

7 redenen om nú naar Schiermonnikoog te gaan!

Met dank aan een bepaald virus waarvan ik de naam nu niet ga noemen (heb het namelijk ernstig gehad met het gedoe daaromtrent) besloten Lief en ik in Nederland te blijven deze zomer. Daar waren we niet alleen in, met als gevolg dat mijn voorspelling van afgelopen maart riant is uitgekomen: onze e...

Sylvia Schaffrath

Met dank aan een bepaald virus waarvan ik de naam nu niet ga noemen (heb het namelijk ernstig gehad met het gedoe daaromtrent) besloten Lief en ik in Nederland te blijven deze zomer. Daar waren we niet alleen in, met als gevolg dat mijn voorspelling van afgelopen maart riant is uitgekomen: onze eigen woonomgeving, het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland, werd overspoeld door toeristen.

Daarop bedachten wij de andere kant op te gaan, naar Friesland, en een dagtrip te maken naar misschien wel het mooiste Waddeneiland: Schiermonnikoog. De afgelopen weken was het op Schier natuurlijk ook hartstikke druk, maar ondertussen zijn álle schoolvakanties voorbij en kun je relaxed genieten van al het fijns dat Schier te bieden heeft. Ik heb alvast zeven argumenten voor je op een rijtje gezet:

Instant vakantiegevoel

Op de boot kun je de grote rode vuurtoren al zien, dat brengt een mens binnen een paar seconden in vakantiestemming. Als je mazzel hebt en een plekje op het buitendek weet te bemachtigen, is het met de wind in je haar en de zon op je gezicht, helemáál volop genieten. De overtocht duurt helaas slechts drie kwartier maar zodra je voet zet op dit fijne eiland, gaat de pret gewoon verder.

Je kunt er niet verdwalen

Schiermonnikoog is niet groot  dus je kunt alles ook prima wandelend doen. Wij hadden van tevoren al fietsen gereserveerd. 

Kost geen drol, voor € 10 heb je de hele dag een prima fiets onder je kont die je direct naast de boot kunt ophalen en daar ook weer kunt inleveren. Als je er maar één dag bent, is een fiets gewoon handiger, want sneller, en: door de goede bewegwijzering is het zelfs voor mensen als ik onmogelijk om te verdwalen.

Knuffelen met koeien

Na een paar minuten fietsen, ben je al bij de beroemde Kobbeduinen. Hier leven heel veel (water-)vogels, maar je ontmoet er ook zomaar lieve knuffelige ‘koeien in het wild’.

Die hebben wel ‘ns jeuk aan hun kop en weten het zeer te waarderen als jij dan even de tijd neemt om goed te kriebelen en te krabben.

Heerlijk eten en drinken in de duinen

Op de fiets ben je vervolgens in no-time bij ‘De Marlijn’, misschien wel de leukste strandtent.

Sowieso is het mijn favoriet met de gezellige zitjes en bankjes. Eerst de dorst lessen met een ‘Pink Pelican’ (een verfrissende alcoholvrije cocktail)  en een uurtje later genieten van ‘de specialiteit van de dag’.

Zonder het te weten, verbrand je hartstikke veel calorieën!

De rest van de middag peddel je lekker verder naar de grote rode vuurtoren en het strand. Daar kun je nog even zalig onthaasten, genieten van de wind in je gezicht, het zonnetje dat ook in september nog hartstikke haar best doet om je te verwarmen, en als afsluiter een grote ijscoupe met verse aardbeien.

Waarna je uiteindelijk in fluks tempo, tegen de wind in, over de dijk terugfietst om de boot niet te missen. Compleet ongemerkt, ben je hartstikke sportief bezig geweest en heb je zomaar 2.000 kcal (!) verbrand, althans, volgens mijn smartwatch .

Goede nachtrust is gegarandeerd

Door al die frisse buitenlucht, de activiteit, én het water, slaap je als een roos.

Tot slot dan nog reden 7. Die is niet direct voor jezelf, maar toch:

Je hebt de Nederlandse hospitality en economie een steuntje in de rug gegeven. Kudos voor jezelf ?!

En als je het beter wilt doen dan ik, blijf je heerlijk een dag of drie in plaats van alles in één dag te proppen.