Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 slimme tips om je zomerkleding langer door te dragen

Nouveau's moderedacteur Anita laat zien hoe je je zomerkleren nog even door kunt dragen in het najaar! Het liefste hou ik het zomergevoel zo lang mogelijk vast. En dat geldt ook voor mijn zomerkleding. Daarvan krijg ik direct een goed gevoel (ik denk direct aan zomer en vakantie!) en dat wil ik z...

Anita Willemars

Nouveau's moderedacteur Anita laat zien hoe je je zomerkleren nog even door kunt dragen in het najaar! 

Het liefste hou ik het zomergevoel zo lang mogelijk vast. En dat geldt ook voor mijn zomerkleding. Daarvan krijg ik direct een goed gevoel (ik denk direct aan zomer en vakantie!) en dat wil ik zo lang mogelijk vasthouden. Het liefst tot diep in het najaar.

En dat kan: mix & match je zomerse items net op een andere manier en je hebt direct een totaal nieuwe look. Zo kun je het aanschaffen van je winterkleding wat langer uitstellen en heb je beter zicht op welke key items je straks (als het echt koud is) wilt aanschaffen.

1 T-shirt versus wollen trui

De meeste broeken en rokken kun je natuurlijk het hele jaar doordragen. Deze grappige streeprok is trouwens van een ‘vroege’ najaarscollectie.

Ik vond hem zo leuk dat ik de rok direct meenam op vakantie en dus eigenlijk  een ‘najaars’ rok in de zomer droeg. Het grappige is dat de rok met een mouwloos shirt een totaal ander look geeft dan met een oversized trui erbij.

Cashmere trui met col Peter Hahn € 289,95

2 Slippers versus Chelsea Boots

Ik ben zelf dol op slippers en probeer ze zo lang mogelijk door te dragen in het najaar. Dit seizoen zijn er zelfs bontslippers (ideaal als pantoffels!). Een stoere laars geeft de look een totaal ander uiterlijk en je hebt direct warme voeten. Kies dit seizen voor een Chelsea boot (halfhoog) en het liefste in wit of ecru. In Italië zag ik trouwens dat veel vrouwen zelfs met 30 graden laarzen droegen. Dus berg je laarzen niet op einde van de winter, maar draag ze volgend jaar zomer met een shortje of luchtige zomerjurk.

Off white Chelsea Boot € 199

3 Hemd versus spencer

De maxi-dress is zo’n item dat ideaal is om het hele jaar door te dragen.

In de zomer kun je er eventueel een hemdje onder aantrekken. In het najaar is een spencer perfect om over de maxi-dress te dragen. Kies voor een oversized spencer voor een hip effect.

Oversized mohair spencer Luisa Cerano € 229

4 Gilet versus jasje

Waar je in de zomer je comfortabele look direct een zakelijke ‘touch’ gaf met een gilet over je T-shirt, kun je in het najaar hetzelfde doen met een jasje. Dus joggingbroek en T-shirt maak je direct zakelijk met een jasje. Draag je er ook nog een hakje bij, dan maak je de look ook nog elegant.

Geruit jasje Benetton via De Bijenkorf € 79,95

5 Blouse versus Overshirt

Het is een beetje jaren ’80, een T-shirt met daarover een blouse die je los draagt, zodat ‘ie een beetje om je heen wappert. Het doet mij denken aan de prachtige film ‘Call Me By Your Name’. In het najaar verwissel je de losse blouse gewoon voor de overshirt of shacket (een combi tussen een houthakkersblouse en een winterjas).

Geruit overshirt Zara € 49,95