Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

5 redenen om pailletten te dragen als je 50+ bent

Het lijkt misschien iets voor jonge meiden, maar glitters, pailletten, franjes en veren zijn juist perfect voor als je iets ouder bent. Ze verhullen wat verhuld moet worden en laten de mooie delen glanzen en schitteren.Je feestelijk kleden geeft je een boost en zelfvertrouwen. Daarbij is het ook ...

Anita Willemars

Het lijkt misschien iets voor jonge meiden, maar glitters, pailletten, franjes en veren zijn juist perfect voor als je iets ouder bent. Ze verhullen wat verhuld moet worden en laten de mooie delen glanzen en schitteren.

Je feestelijk kleden geeft je een boost en zelfvertrouwen. Daarbij is het ook een blijk van waardering richting de gastvrouw. Ook al denk je thuis: 'Help wat trek ik aan?' Op het feest of diner zelf, ben je echt blij dat je aandacht aan jezelf hebt gegeven en de feestoutfit die thuis nog ‘overdressed’ leek, blijkt dan ineens perfect in de omgeving te passen. Ik geef je 5 redenen om vaker pailletten te dragen: 

1 Pailletten maken je jonger!

(c) Zara

Glitters weerspiegelen op de huid zodat je gezicht of je lichaam een warme en mooie uitstraling krijgt. Als je ouder wordt, trekt de kleur namelijk wat uit je gezicht en de glitters brengen dit weer terug. Voor een optimaal effect is het slim om te kijken of je een koele of warme huidtint hebt. Heb je een zweem van blauw bij de aderen dan heb je vaak een koele ondertoon, en past zilver het beste bij je. Is de huid bij de aderen iets meer geel/groenig, dan heb je meestal een warme ondertoon en maakt goud je jaren jonger.

2 Pailletten, juíst ook voor overdag

& Other Stories

Als je alleen je glittertrui op 1e Kerstdag aantrekt, is dat zonde van het kledingstuk. Draag dus glitters en pailletten vooral ook overdag.  Je zult zien hoe leuk iedereen erop reageert. Doseer de glitters voor overdag wel. Kies voor één glitterstuk en combineer dit met zachte items, bijvoorbeeld een kasjmier vest en een spijkerbroek.

3 Pailletten in de details!

Vind je een outfit met pailletten te veel van het goede, kies dan voor glans in de accessoires. Een tas met pailletten maakt je outfit direct feestelijk of kies voor glitterlaarzen bij een klassieke broek.

4 Pailletten en kleur

(c) LK Bennett

Ga je voor kleurrijke glitters, pas dan op dat het niet ordinair wordt. Combineer bijvoorbeeld een rode paillettenjurk met een lang colbert of lang vest zodat het wat elegantie en gelaagdheid krijgt. In dezelfde kleurgroep combineren – bijvoorbeeld ton sur ton rood- of blauwtinten – maakt het eveneens eleganter. Laagjes zijn sowieso een goed idee met kleurrijke pailletten: als je je dan niet op je gemak voelt, kan een extra laagje net iets meer verhullen.

5 Pailletten en shapewear

Alice + Olivia

Voor alle feestkleding geldt: investeer in shape wear. Je kunt beter duurdere shape wear kopen en een goedkope jurk dan andersom. Het is echt een ‘no go’ om je onderbroekranden in te zien in een glitterjurk of - broek.

Tip!

Met de feestdagen kun je overal feestkleding en avondjurken voor betaalbare prijzen kopen. Halverwege het jaar is dit allemaal veel duurder en heb je ook veel minder keuze. Dus bedenk welke trouwerijen, feesten, cocktailparty's et cetera eraan gaan komen en beslis nu. Je portemonnee zal blij zijn.

Pop Up Store:

Het pak wat ik hier draag is van David Laport, hij heeft een Pop-up Store van 11 tot 15 december op Elandsgracht 55 in Amsterdam.