10 redenen om een luxe overnachting in lieflijk Limburg te boeken

Een heerlijk hotel én verrukkelijke wellness, daar knapt een mens van op.

Nouveau in samenwerking met Thermae 2000

Thermea

In deze roerige tijden is het verstandig om af en toe even offline te gaan. Het bos in, of in dit geval: de Limburgse Cauberg op. Om daar in een heerlijk hotel uit te rusten en te genieten op vier sterrenniveau.

Zo'n rijke minibreak voelt als een hele vakantie en wel hierom!

1 Prachtige omgeving

Op de Cauberg bij Valkenburg aan de Geul ligt Spa Resort en Wellness Hotel Thermae 2000, met uitzicht over het prachtige Limburgse heuvelland.

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Je kunt er in de omgeving heerlijk wandelen, het aanbod aan routes is groot en goed aangegeven, of je nu een ommetje zoekt of wat langer wilt lopen.

2 Beetje buitenland in Nederland

Zuid-Limburg hoort natuurlijk gewoon bij Nederland, maar het voelt toch een beetje alsof je even in het buitenland bent.

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Het landschap lijkt Frans, het leven heeft er meer joi de vivre dan in het noorden en vrolijk Valkenburg en mondain Maastricht zijn dichtbij. Mocht je echt even de grens over willen, dan kan dat makkelijk: zowel Duitsland als België zijn met de auto goed te doen, voor het geval je even naar Aken of Luik wilt.

3 Hotel met iets extra's

Je hebt hotels waar je vooral bent om te slapen en je hebt hotels die een hele beleving bieden. Om even echt te ontstressen is dat laatste een aanrader.

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Op de Cauberg vind je het eerste wellnesshotel waar je ook kunt blijven slapen. Dat is wel zo ontspannen, zo kun je helemaal ontzorgd bijkomen.

4 Hoe hoger hoe mooier

Het 4-sterren wellness hotel telt 62 kamers waarin je kunt overnachten in een luxueuze sfeer. 

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Alle kamers zijn zeer verzorgd (ze zullen je naar buiten moeten duwen!), voor een speciale gelegenheid boek je een van de twee suites in de top van de glazen piramide. Die bieden allebei een schitterend uitzicht over het Limburgse Heuvelland, naast een eigen balkon, whirlpool en infrarood douche. 

5 Lekker eten

Je maakt je verblijf extra speciaal met een heerlijk diner bij een van de restaurants. In de wellness eet en drink je op verschillende plekken, in het hotel zorgt Chef Reshma Simons in Restaurant Pure voor een 5-gangen diner op niveau.

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Je hoeft de deur niet uit, het resort heeft alles onder een dak te bieden. Ook een fijne wijnkaart, om van te genieten omdat je toch niet meer hoeft te rijden.

6 Relaxed ontbijten

Na een nacht lekker slapen in alle rust, kun je roomservice bestellen en nog lekker in bed blijven sudderen, maar je kunt ook ontbijten in Restaurant Pure.

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Dat mag gekleed, maar de meeste gasten schuiven in hun badjas aan, om daarna meteen door te gaan. Rondje zwemmen, naar de sauna, stukje kuieren door tuin. Het is wat dit hotel uniek maakt: je loopt zó van je hotelkamer in je badjas naar de wellness faciliteiten.

 

7 Thermaal bronwater

Het aanbod aan wellness mag er zijn. Het thermale bronwater van Thermae 2000 komt uit diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen hebben gelegen. 

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Het zit vol spoorelementen en mineralen. Je treft het aan in diverse baden en kun verder terecht in meerdere sauna's. Er zijn bijvoorbeeld spectaculaire opgietingen in de panoramasauna, met prachtig uitzicht op het glooiende landschap. En je treft er diverse rustruimtes aan, om even je ogen te kunnen sluiten. 

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Is er iets meer ontspannend dan een massage die allemaal feelgoodstofjes vrij laat komen? In de spa zijn diverse gezichtsbehandelingen, massages en bodywraps te boeken.

Thermae - Zuid Limburg
© Getty Images

Je kunt bijvoorbeeld een Arabisch geur-, schuim- en kleiritueel ondergaan, maar ook een Indiase hoofdmassage, shiatsu, hot stone en een honingmassage. Alles is gericht op ontspannen, verwennen (er is een eigen skin- en bodycare lijn!) en verkwikken. Het aanbod is groot en veelzijdig.

9 Geheel verzorgd

Ben je op zoek naar een compleet verzorgde dag met een nachtje weg – een paar dagen kan natuurlijk ook - dan heb je de keuze uit diverse arrangementen.

10 Eén overnachting, twee dagen wellness

Thermae - Zuid Limburg
© Zelf aangeleverd

Het fijne van het Wellness Hotel is dat je bij een overnachting altijd twee dagen gebruik mag maken van de wellness faciliteiten, zodat je er echt even helemaal uit bent. Want warme weldaad in koude maanden, daar knapt een mens van op.

Alles over het hotel, de faciliteiten en reserveringen vind je op Spa Resort en Wellness Hotel Thermae 2000.