Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 redenen om Curaçao te kiezen als je winterzon bestemming

Dag warme winterwanten, welkom warme winterzon! Dit zijn 5 goede redenen om Curaçao te kiezen als je winterzon bestemming.

Curacao

Dit artikel is in samenwerking met een commerciële partner tot stand gekomen.

Dag warme winterwanten, welkom warme winterzon!

Parelwitte stranden, zon op je huid, blote voeten in het zand. Het zeewater heeft een aangename temperatuur en overdag is het er zo'n 30 tot 32 graden in december, januari en februari. En je bevindt je ook nog eens gewoon in Nederland, dát is het unieke van een winterzonvakantie op Curaçao.

1 Nederland, maar dan tropisch

Getty Images

Curaçao is een land binnen het koninkrijk der Nederlanden. Maar dan wel met prachtig weer en een relaxte tropische sfeer. En indrukwekkende natuur, zoals de kliffen en grotten van het Shete Boka National Park of het hoogste punt, de Christoffelberg, die een mooie wandeling oplevert. Ook onvergetelijk als natuurervaring: kajakken door de mangroven.

2 Zon, zee, zwemmen!  

Shutterstock

Het eiland is beroemd om de mooie stranden, het heldere zeewater en de onderwaterwereld. Of je nu wilt snorkelen of duiken, je kunt er je hart ophalen aan de prachtige koraalriffen

Shutterstock

Altijd leuk: een boottochtje naar Klein Curaçao, een onbewoond eilandje dat ook al een snorkelparadijs is. Met een beetje geluk zie je zeeschildpadden in het wild.

3 Historisch Willemstad

Shutterstock

Willemstad behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Je vindt er historische gebouwen, smalle straatjes, street art, plekken als de oude Handelskade en veel gedeelde geschiedenis. Ook elders op het land is veel te zien om even bij stil te staan (en soms even stil van te worden). Otrabanda is een prima plek om als uitvalsbasis te kiezen.

4 Caribische smeltkroes

Shutterstock

Een van de charmantste aspecten van Curaçao is dat het een heerlijke smeltkroes is met invloeden uit Nederland, Afrika en Latijns-Amerika. Bezoek de kleurrijke markten en proef lokale gerechten zoals stobá en keshi yena – je kunt er heerlijk eten en drinken in de vele restaurants en op de terrassen. 

5 Ontspannen sfeer

Getty Images

Op Curaçao vind je een warme, vriendelijke sfeer. Het leven verloopt er ontspannen, er klinkt altijd wel ergens muziek en je kunt er ongehaast rondlopen. Heerlijk om bij te tanken zijn natuurlijk de mooie stranden, lekker in de winterzon!  

Hoe kom je er?

Met Corendon vlieg je rechtstreeks op Curaçao en dat was nog nooit zo voordelig. Een verblijf van 8 dagen inclusief vlucht en hotel boek je al vanaf € 599, bijvoorbeeld.

Corendon

Je hebt keuze uit The Rif, een groot nieuw 'ultra all inclusive' premium familiehotel, maar kunt ook terecht in wat kleinere luxe hotels zoals Kura Botanica, het Kunuku AquaResort en het Livingstone Jan Thiel Resort. Ook 'ultra all inclusive' is het Corendon Mangrove Beach Resort.

Check de Last Minutes!

Shutterstock

Nog niet geboekt en toch zin om naar Curaçao te gaan? Check de Last Minute aanbiedingen met de scherpste prijzen!

Branded
  • Corendon