Volgens mij niet. En ik heb er echt een poosje over nagedacht. Hoe oranje ons land bij vlagen ook kleurt, hoe hard André Hazes ook door de luidsprekers schalt, bij voetbal, tennis en hockey heb je een vorm van rivaliteit. Een winnaar en verliezers.

Samen uit, samen thuis

Bij ‘De Nijmeegse', ook wel bekend als ‘The Walk of the World’, is dat anders. De Nijmeegse kent enkel winnaars. Mensen die het zwaar hebben, tussen hun oren of fysiek, krijgen letterlijk een hand, een steuntje in de rug. Hier zie je wat ‘samen uit, samen thuis’ betekent.

Gedragen door enthousiasme

Dit jaar, 2019, is het de 103e editie. Voor de gemiddelde deelnemer en/of bezoeker is een 103e editie geen bijzonder jaar. Voor mij is het dat wel want mijn Lief, en met hem ons hele team, is de nieuwe hoofdsponsor van het grootste wandelevenement ter wereld (!). Dat betekent keihard knallen, én een ongekend gevoel van trots. Voorheen kende ik de Nijmeegse enkel als publiek. Dan moedig je vrienden aan en vier je feest. Nu heb ik de achterkant leren kennen, en natuurlijk weet je dat het een hele operatie is. Je ziet de video’s en leest de ‘facts & figures’, maar die aantallen krijgen een heel andere betekenis als je er met je neus tussen staat. Aan het einde van de dag ben je zó moe, maar de volgende ochtend sta je te trappelen om weer naar de wedren te gaan. Je gaat op adrenaline en wordt gevoed door het enthousiasme van de mensen. 

Je moet erbij zijn

Al op zaterdag, drie dagen vóór het officiële startschot, voel je die speciale vibe. Het positivisme, het gevoel van ‘samen’, het is onbeschrijflijk. Ik heb met kippenvel op mijn armen, en tranen in mijn ogen gestaan, en toen moest het nog beginnen… 

Voor het goede doel

Mensen delen hun verhalen met je. In no-time bouw je een relatie op. Dat komt ook omdat veel mensen, bekend en onbekend, meelopen voor een goed doel. Zoals Jamai! Hij loopt voor de Stichting Overwinnaars.  Jamai is deze stichting zelf begonnen nadat hij in 2018 ziek werd. Stichting Overwinnaars zet zich in voor mensen wiens lichaam extra support nodig heeft om hun leven weer op de rails te krijgen. Jamai loopt samen met zijn zwager-slash-trainer-slash-sportbuddy en ze gaan direct voor de volle mep: vier keer 50 km! Als kers op de taart mocht Jamai gistermorgen om 4.00 uur ’s morgens, (of is dat gewoon ’s nachts? ;) ) het startschot geven.

Foto beschikbaar gesteld door fotojournalist Ger Loeffen

Het DNA van wandelaars

Paola Brinkman zei het treffend tegen me: ‘Er zit iets in het DNA van wandelaars dat gewoon klopt’. Ik kan niet anders dan me daarbij aansluiten. Als ik het zelf in één woord zou moeten zeggen, kies ik voor #saamhorigheid.

Maar, wel een kleine waarschuwing: het gerucht gaat dat je de Nijmeegse minimaal twéé keer moet lopen… De eerste keer onderga je ‘m, de tweede keer beleef je ‘m ;)

Alle deelnemers, vrijwilligers, en iedereen die zijn beste voet voorzet: Superveel succes, plezier en tot op de ‘Via Gladiola’! 

PS: Als je niet meeloopt, maar de kans hebt om er vrijdag bij te zijn: vooral gaan, dit wil je meemaken!


 

Reacties (4)

Rosie Skye
5/4 | 

ATTENTION EVERYONE:
If you need an urgent and effective Love Spell Caster to get your ex-partner back, please contact Dr Ogundele via WhatsApp or Viber Chat: +27638836445. He will help you with his powers in any kind of problem you have, relationship, marriage or personal. I trust him because he helped me before, he brought my husband back for me after 24 hours of work, I told him that I will share my story in every forum because it is my way of appreciation, for people to thank him for me and know more about him.

tristananne7@gmail.com
Joined5.10.2021
6/4 | 

Het is vandaag precies 5 jaar dat heer Bubuza me heeft geholpen mijn ex-vriend terug te krijgen met zijn betovering en we zijn gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen, ik wil heer Bubuza gewoon weer waarderen en ik zal hem blijven bedanken voor het helpen me de liefde van mijn leven terug, deze man is een God op aarde. Vijf jaar geleden gedroeg mijn vriend, die nu mijn man is, zich misdragen, zonder reden vertelde hij me dat het uit was tussen ons, ik was diepbedroefd, ik huilde de hele nacht op zoek naar hulp. Mijn vriend vertelde me hoe heer Bubuza haar huwelijk herstelde, dus nam ik contact met hem op en hij beloofde mij ook te helpen met zijn betovering, ik deed wat hij opdroeg en ik kreeg het resultaat 16 uur nadat de betovering was uitgesproken. vergeef en accepteer hem terug. Ben je emotioneel down? Bedriegt je partner je? Neem nu contact op met lord Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 505 569 0396 of e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of website:  https://lordbubuzamiraculouswork.com

Neomi Alleye
7/4 | 

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om een ​​geweldige man genaamd Dr Ajayi te bedanken, want hij heeft me geholpen mijn verloofde terug te krijgen na 6 maanden scheiding met zijn spreuken die door zijn voorvader aan hem zijn doorgegeven, ik geloof nooit in spreuken maar besloot hem te geven een poging, eerlijk gezegd verbaasde hij me met zijn grote betovering, ik denk er nooit aan dat ik zo'n getuigenis doe, maar ik doe dit, maar omdat ik wil dat anderen die pijn ervaren in hun verschillende relaties, geluk vinden zoals ik deed. dus als je de hulp van een spreukgebruiker nodig hebt voor welke spreuk dan ook, neem dan contact op met Dr Ajayi via WhatsApp of Viber: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

Ook voor de volgende zaken kunt u bij hem terecht:
1. Loterijspreuken
2. Kruiden die elke vorm van kanker genezen
3. Werkpromotiespreuken
4. Spell om een ​​rechtszaak te winnen
5. Kruiden om zwanger te worden.

Neem gewoon contact op met Dr Ajayi voor elk soort fysiek of spiritueel probleem en zeg vaarwel tegen hen

Beatrice Salmon
8/4 | 

Allemaal dankzij deze geweldige man die ik ontmoette tijdens het lezen van enkele opmerkingen hier, ik was in het begin bang voor zo'n string, maar ik heb echt hulp nodig om uit mijn situatie te komen omdat ik van mijn man twee weken opzegtermijn heb gekregen om uit de huis omdat ik een misverstand had dat ik hier niet kan verklaren, Dr. Ajayi voerde een verzoeningsspreuk uit en we waren in staat om ons verschil buiten de rechtbank te beslechten. E-mail: drajayi1990@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising