Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Máxima's decolleté is met een paar steekjes keurig opgehoogd'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een koninklijke Mary Poppins.Het is geen geheim dat koningin Máxima een groot deel van haar kleding online aanschaft. Als je een beetje oplet, kun je zo ha...

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een koninklijke Mary Poppins.

Het is geen geheim dat koningin Máxima een groot deel van haar kleding online aanschaft. Als je een beetje oplet, kun je zo haar digitale voetsporen volgen. Zo droeg ze deze week een bruine jurk van het Griekse label Zeus + Dione.

Op de productfoto ziet het kledingstuk er wel wat anders uit, maar dat komt door Máxima’s coupeuse. Meer dan eens wordt die opgetrommeld om een online aanschaf wat te kuisen. De hoge split mocht dit keer blijven, maar het decolleté werd met een paar steekjes keurig opgehoogd.

Bij aankomst en vertrek in Zeist droeg Máxima over haar nieuwe aanwinst van Zeus + Dione een capejas. Trouwe lezers van deze rubriek weten inmiddels wel dat de koningin dit seizoen zelden naar buiten gaat zonder. Ze lijkt er haast wel mee vergroeid.

De capejas van gisteren leek in eerste instantie nieuw, want de camel variant kenden we nog niet. Maar toen er bij het vertrek opeens een beige variant in beeld kwam, werd meteen duidelijk dat er sprake was van een double-faced ontwerp. Oftewel: een ontwerp dat aan beide kanten te dragen is. En ja, die beige kant kenden we dus al.

Een dag eerder kregen we tijdens de dankdienst voor prins Philip een zwarte capejas te zien. Als ze snel weer eens de rode draagt, hebben we kwartet.

Let ook even op de prachtige hoed met kant en de nieuwe jurk van grijze wol. Ik vind het een heel waardig plaatje voor een heel waardig moment.

Kate & de Boater

Kate, de hertogin van Cambridge, had eveneens haar best gedaan voor de dankdienst. Normaal gesproken draagt ze vaak kleine dophoedjes en frutseltjes op haar hoofd, maar dit keer koos ze voor een échte hoed. Prachtig! In combinatie met de stippeltjesjurk van Alessandra Rich leek ze net een koninklijke Mary Poppins.

Groen eerbetoon

Omdat prins Philip ook hertog van Edinburgh was, droegen veel royals tijdens de dienst het zogeheten Edinburgh Green. De Queen droeg de kleur waardig, al oogde ze breekbaar als porselein.

Uniek hoedmoment

Koningin Letizia van Spanje droeg naast een donkergroene mantel ook een donkergroene hoed. Dat mag best wel een uitzondering heten, want de Spaanse koningin zien we zelden met een hoofddeksel. Ik denk dat de teller net de tien aantikt, terwijl ze toch al zo’n achttien jaar meedraait aan het hof.

Pimpelpaars

Van sober groen gaan we door naar vrolijk paars, want Máxima hulde zich maandag in deze trendkleur tijdens een lange werkdag in Rotterdam.

Voor haar kledingkeuze moest ze diep in haar garderobe duiken, want de COS-outfit debuteerde al in 2014.

Acht jaar geleden dus! Dat zie je ook wel aan de lengte van de rok, want knieën zie je tegenwoordig zelden meer. Ik moet zeggen dat ik Máxima’s keuze een verademing vind. Die midirokken met laarzen en pumps hebben we nu wel gezien.

Fashion faux pas

De flater van de week werd dit keer gedragen door Martha-Louise.

Ik weet niet waar ze met haar hoofd zat toen ze de wollen trui en sneeuwwitte tulen rok aantrok, want dit slaat werkelijk als een tang op een varken.

Mathilde

Om toch positief te eindigen ook nog een foto van koningin Mathilde van België. Die droeg tijdens een provinciebezoek een heerlijk ensemble van Natan. Heel spannend was het ontwerp qua belijning niet, maar dat is ook helemaal niet nodig als de stof zo mooi is.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan 

Foto's (c) Brunopress, PPE Agency, Belgische Monarchie, Getty Images, ANP