Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Anita Willemars

Dit zijn de leukste jurktruien van dit seizoen en zo draag je ze!

Nu we wederom het advies hebben gekregen om vaker thuis te werken, is de comfortabele jurktrui (trui-jurk? Jurktrui?) een perfect alternatief voor het joggingpak. Hier geeft moderedacteur Anita je 3 tips om er zowel comfortabel als fabulous uit te zien, voor het geval de postbode aanbelt, bijvoor...

Anita Willemars

Nu we wederom het advies hebben gekregen om vaker thuis te werken, is de comfortabele jurktrui (trui-jurk? Jurktrui?) een perfect alternatief voor het joggingpak.

Hier geeft moderedacteur Anita je 3 tips om er zowel comfortabel als fabulous uit te zien, voor het geval de postbode aanbelt,  bijvoorbeeld #ThePostmanNeverRingsTwice.

Het liefste doe ik mee aan elke trend. Nu is dat met deze trend natuurlijk een makkie, zo’n lange 'trui om in te wonen' zit fantastisch lekker. In de jaren ’80 had ik trouwens ook van die lange truien die je als jurk droeg (en desgewenst als slaapzak kon gebruiken).

Tegelijkertijd is dat ook direct een valkuil, want behalve comfortabel, wil ik er ook een beetje representatief uitzien en niet ogen als een bejaarde tiener. Vandaar een paar handige stylingtips, voor het geval je net als ik ‘verslaafd’ bent aan de jurktrui, oftewel de knitted dress.

1 Hou het simpel

Zo’n lange gebreide jurk is al een eyecatcher op zich. Er hoeft dus niets bij. Voor het geval je wol vindt kriebelen, kun je er een blouse onder dragen. Wil je toch iets van versiering, knoop dan een kleurrijke shawl om je hals. Kies voor een iets dikkere panty, tussen de 40 en 60 denier. Een wollen maillot wordt too much.

2 Stoere boots

Je denkt misschien dat je met een pump zo’n jurk trui wat vrouwelijker maakt, maar het tegendeel is waar dit seizoen. Voor een stoere en vrouwelijke touch kies je voor laarzen bij deze outfit. Het maakt niet uit of het stoere kniehoge laarzen met hak zijn of platte Chelsea boots, of iets er tussenin. Zolang het maar volume heeft.

3 Hallo shape wear!

We worden allemaal ouder en zelfs bij de meest afgetrainde vrouwen is het niet mooi om het ondergoed te zien zitten: de gevreesde VPL of wel Visible Panty Line.

Draag dus onder een gebreide jurk ALTIJD shapewear of naadloos ondergoed. Het maakt niet uit of je dik of dun ben, veel belangrijker is dat je het ondergoed niet ziet zitten en het is ook fijn als de jurk trui niet blijft kleven aan je onderbroek.

Dit zijn mijn favoriete jurktruien van dit moment:

Offwhite knitted dress gecombineerd met een witte blouse van Humanoid € 299

Deze blauwe gebreide trui-jurk met roze shawl lijkt op deze van Samsoe Samsoe  € 199

1 Gebreide midi-jurk smet een iets uitlopend rokgedeelte Samsoe Samsoe € 189

2 Gemêleerde lange trui oftewel minijurk met col Caroline Biss € 180

3 Gedessineerde jurk trui & Other Stories € 179

4 Superzachte jurktrui Zara € 39,95

5 Whistlesjurk van merinowol via De Bijenkorf  € 179

6 Gebreide jurk van Zara € 59,95

7 Rib gebreide jurk met V-hals en split Ted Baker via De Bijenkorf € 175

8 Sweaterjurk (voor het geval je niet van wol houdt) van Humanoid  € 199