Koning Willem-Alexander heeft zondagavond, bij aankomst in Riga, de hoofdstad van Letland, een korte geëmotioneerde verklaring gegeven aan de Nederlandse media. Hij dankte namens hemzelf en Máxima de tekenen van medeleven die het paar ontving na het tragisch overlijden van Máxima's jongere zusje Inés Zorregieta.

"Het heeft ons heel erg aangegrepen. Inés was ons intens dierbaar en ook nog een keer de peettante van Ariane.

We zijn naar Argentinië geweest met elkaar om daar met ons gezin de begrafenis bij te wonen en met de familie samen te kunnen zijn", aldus de tegen zijn emoties vechtende koning voor zijn hotel in Riga.

"Heel veel hebben meegeleefd met ons, en mede namens mijn vrouw ben ik heel erg dankbaar voor alle berichten die we ontvangen hebben en het medeleven.

Marc van der Linden plaatste de verklaring op Instagram:

 

Zeer verdrietige koning bij aankomst in Letland. Wat knap dat hij dit toch doet.

Een bericht gedeeld door Marc van der Linden (@marcvanderlindenm) op

We zijn nu hier in Letland voor het staatsbezoek. Dat begint morgen, daarna aan Estland en Litouwen. Mijn vrouw zal daar in gedachten bij zijn en ik in gedachten bij haar."

Koning Willem-Alexander wordt maandagochtend bij het kasteel van Riga, dat dienst doet als presidentieel paleis, officieel verwelkomd door president Raimonds Vējonis. Later deze week reist de koning door naar de buurlanden Estland (dinsdag) en Litouwen (woensdag).

Bron en Beeld: ANP

De tweede ronde. Ons koningspaar luidt vandaag (woensdag) opnieuw het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsontvangst.

Het is dit keer de beurt aan leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Op dinsdag proostten Willem-Alexander en Máxima al met enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Rood met paars... Meghan Markle viel van de week op in een opmerkelijke kleurencombinatie. Die ze een op een bleek te hebben gekopieerd van prinses Diana.

Diana droeg de kleurencombinatie in haar tijd meer dan eens. Een mooie knipoog van Meghan en Harry.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in