Kroonprinses Victoria van Zweden heeft een heel bijzondere verzamelwoede: ze is de peettante van bijna twintig koninklijke kinderen.

Spaar ze allemaal… bij de koningshuizen van Europa. Victoria doet het gewoon. De moeder van twee heeft een groot hart voor kinderen, en dat laat ze blijken ook. Ze staat binnen de verschillende koningshuizen bekend als ‘de peettante van Europa’.

Pas maar op, voor je het weet heb je er een peettante bij.

Ook Amalia
En die titel doet ze eer aan ook. Ze is de peettante van haar eigen neefje Alexander en nichtje Leonore, maar bijvoorbeeld ook van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen, prinses Eléonore van België en prins Christian van Denemarken. Ook onze eigen kroonprinses Catharina-Amalia mag Victoria tot haar peettante rekenen.

Article continues after the ad

Voor wat hoort wat
In ruil voor al die pete-duties krijgen Victoria’s eigen kinderen natuurlijk ook een paar imposante namen terug. Dochter Estelle (5) rekent onder andere onze eigen koning Willem-Alexander, prinses Mary van Denemarken, oom Carl Philip én kroonprins Haakon van Noorwegen tot haar peetooms en -tantes. Zoon Oscar (1) wordt bijgestaan door kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen (foto), tante Madeleine en kroonprins Frederik van Denemarken.

Nummer 19
Vermoedelijk voegt Victoria binnenkort petekind nummer negentien toe aan haar rooster: op 1 december wordt Gabriel, het pasgeboren zoontje van Carl Philip en Sofia gedoopt.