Het zijn overduidelijk zussen, maar ze kunnen qua stijl bijna niet verder uit elkaar liggen. Caroline en Stéphanie van Monaco (60 en 52) zijn als dag en nacht.

De een houdt van alles wat chic is: chique kapsels, mooie jurken, beeldige hoedjes, een flinke lik merkmake-up… De ander vindt al die poespas maar niets. Gaat het liefst au naturel de deur uit, verafschuwt hoedjes en kiest liever voor een broekpak dan een jurk.

Zo ging het vroeger al, met prinsessen Stéphanie en Caroline van Monaco. De één een tomboy, de ander een luxepoes. Het boterde daardoor niet altijd tussen de zussen. En nog steeds verschillen ze nog wel eens van mening.

De inzegening van Albert in 2005 - ook hier waren de zussen het oneens over de dresscode.

Zo zou Caroline het niet door de beugel vinden kunnen dat zusje Stéphanie zomaar make-uploos haar landgenoten opzoekt tijdens een dag voor haar goede doel Fight Aids Monaco. En zou Stéphanie meer dan eens met de ogen rollen als ze haar zus tot in de puntjes gestijld op een ‘casual’ foto ziet staan. Zussen…
 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in