Stoute prins moet geld inleveren

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie moet een deel van zijn dotatie inleveren én stopte (al dan niet gedwongen) met Twitter. Het rommelt, tussen Laurent en zijn oudere broer koning Filip.

Laurent bracht onlangs een bezoek aan een receptie voor het Chinese leger, en had daar geen toestemming voor aangevraagd. Op Twitter deelde hij beelden waarop hij in zijn militaire uniform poseerde met Chinese militairen op de Chinese ambassade in Brussel. En dat mag dus niet zomaar.

Reputatie
Laurent heeft zich in het verleden wel vaker niets aangetrokken van de regels. Het leverde hem in België geen beste reputatie op. Daar lijkt ook zijn broer Filip het mee eens te zijn: hij ging niet in bezwaar toen de premier van België eerder deze week besloot Laurent een deel van zijn ‘jaarsalaris’ af te pakken. Hij moet tien procent van zijn 300.000 euro inleveren.

De koning pakt door
De koning zou al veel langer worstelen met het imago van zijn broer, en besloot vorig jaar dat de kinderen van Laurent niet langer de naam ‘Van België’ mogen dragen, om toekomstige schandalen te voorkomen. Of hij zijn broertje ook dwong om helemaal te stoppen met Twitter (zijn account is ergens in de laatste paar dagen helemaal van het internet verwijderd) is niet bekend.

Laurent met zijn vrouw Claire tijdens de nationale dag in België, juli 2017.

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in