Stoute prins moet geld inleveren

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie moet een deel van zijn dotatie inleveren én stopte (al dan niet gedwongen) met Twitter. Het rommelt, tussen Laurent en zijn oudere broer koning Filip.

Laurent bracht onlangs een bezoek aan een receptie voor het Chinese leger, en had daar geen toestemming voor aangevraagd. Op Twitter deelde hij beelden waarop hij in zijn militaire uniform poseerde met Chinese militairen op de Chinese ambassade in Brussel. En dat mag dus niet zomaar.

Reputatie
Laurent heeft zich in het verleden wel vaker niets aangetrokken van de regels. Het leverde hem in België geen beste reputatie op. Daar lijkt ook zijn broer Filip het mee eens te zijn: hij ging niet in bezwaar toen de premier van België eerder deze week besloot Laurent een deel van zijn ‘jaarsalaris’ af te pakken. Hij moet tien procent van zijn 300.000 euro inleveren.

De koning pakt door
De koning zou al veel langer worstelen met het imago van zijn broer, en besloot vorig jaar dat de kinderen van Laurent niet langer de naam ‘Van België’ mogen dragen, om toekomstige schandalen te voorkomen. Of hij zijn broertje ook dwong om helemaal te stoppen met Twitter (zijn account is ergens in de laatste paar dagen helemaal van het internet verwijderd) is niet bekend.

Laurent met zijn vrouw Claire tijdens de nationale dag in België, juli 2017.

Oké, echt een koopje is het niet. Maar de Saloni-jurk die de koningin gisteravond droeg bij de opening van het One Young World-congres is wel echt om op te eten.

De koningin meldde zich woensdagavond in het Vredespaleis in Den Haag om het congres officieel te openen, en koos daarvoor de perfecte frisse outfit. Een fonkelnieuwe jurk die ze wellicht op Net-A-Porter in haar winkelwagentje gooide.

Het is een design van Saloni, een Brits label met Indiase roots dat grossiert in de meest geweldige jurken, zoals het zijden/satijnen exemplaar dat de koningin nu in haar kledingkast heeft hangen. Even sparen is het misschien wel (Máxima's exacte jurk kost off the rack 625 pond), maar de koningin zal vast aantonen dat je er járen mee verder kunt.

Beeld: One Young World/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in