In Engeland is het groot nieuws: actrice Meghan Markle heeft eindelijk gesproken over haar relatie met prins Harry. Ze doet dat in een interview met het blad Vanity Fair.

Deze maand schittert de 36-jarige Amerikaanse op de cover van Vanity Fair en vertelt ze in een uitgebreid interview onder andere over haar relatie met de Britse royal. 

'Het is een uitdaging'
Meghan (vooral bekend van haar rol in de advocatenserie Suits) en Harry ontmoeten elkaar ’gewoon’ via vrienden in juli 2016. Sindsdien zijn de media meer dan gretig naar nieuws over de twee. "Het is een uitdaging”, zegt Meghan, "maar ik krijg veel steun, zowel van beveiliging als van Harry.” Meghan wordt nog altijd belaagd door de internationale media; prins Harry moest op een gegeven moment zelfs een publiek statement maken met de dwingende vraag om haar met rust te laten.

Respectvolle collega's
Vrienden, familie en collega-acteurs van Suits gaan respectvol om met de relatie tussen Meghan en Harry, die in de Britse roddelpers flink onder vuur heeft gelegen. Koningin Elizabeth zou twijfels hebben over de partnerkeuze van Harry, onder andere vanwege het geloof van Meghan, die niet katholiek is opgevoed.

'Ik ben nog steeds dezelfde persoon'
Meghan reageert nuchter op alle ophef en media-aandacht: "Het is heel simpel. Aan het eind van het liedje zijn we twee mensen die van elkaar houden. De eerste zes maanden hebben we onze relatie stil gehouden. Toen het in het nieuws kwam is er voor ons niets veranderd. Het enige dat is veranderd, is de perceptie van het publiek. Ik ben nog steeds dezelfde persoon, ik heb me nooit laten definiëren door mijn relatie.”

'Deze tijd is echt van ons'
Meghan vervolgt: "Ik weet zeker dat er een tijd zal zijn dat we in de schijnwerpers moeten stappen, maar voor nu is de tijd die we samen doorbrengen echt van ons. Dat maakt het ook zo speciaal, we maken herinneringen, ervaren bijzondere dingen samen en daar heeft niemand iets mee te maken. We zijn gelukkig, dat is het voornaamste.”

Bron beeld: Peter Lindbergh voor Vanity Fair

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in