De verlovingsgeruchten gaan in overdrive nu Meghan Markle en prins Harry samen gespot zijn tijdens een theetje – of sterker - met de queen op Buckingham Palace.

Het verliefde stel vloog na de Invictus Games in Toronto blijkbaar samen naar Londen, waar Meghan vorige week donderdag voor het eerst oog in oog zou hebben gestaan met Harry’s oma. De twee werden rond vijf uur ’s middags bij de privé-ingang van het paleis gespot.

Discreet
Ze arriveerden in een auto met geblindeerde ramen, wat zeer ongebruikelijk is in Britse koninklijke kringen. De ontmoeting wordt door paleis-insiders omschreven als ‘een discreet gesprekje’. Waarin het ongetwijfeld ook over eventuele trouwplannen en het aankondigen van verlovingsnieuws is gegaan.

Kom maar op, met die aankondiging
Veel royalty-watchers zijn er van overtuigd dat er in november een aankondiging aankomt van Harry en Meghan. Ze zouden al sinds de zomer verloofd zijn, maar wachtten met hun nieuws vanwege de sterfdag van Diana en het babynieuws van Kate.

Zeventig jaar getrouwd
Op 20 november zijn de queen en prins Philip zeventig jaar getrouwd. Het is nu eigenlijk alleen nog de vraag of Harry en Meghan die datum afwachten, of al eerder de pers bijeen roepen.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in