Koningin Máxima toonde haar betrokken kant door persoonlijk te reageren op een emotionele videoboodschap van Nadia. Haar dochter Insiya werd gekidnapt door haar vader. "Verschrikkelijk," volgens Máxima.

''Het is - in het bijzonder op Moederdag - verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend", zo laat Máxima weten via de Rijksvoorlichtingsdienst.

In de boodschap vroeg Rashid vrijdag steun van de koningin en of zij haar zaak onder de aandacht wil brengen. ''Ik schrijf u deze brief van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens." Ook vertelt Nadia dat ze inmiddels voor de tweede keer alleen zal zijn op Moederdag.

De koningin stipt aan dat het ministerie van Buitenlandse Zaken er alles aan doet om de kwestie tot een goed einde te brengen. ''Buitenlandse Zaken blijft regelmatig aandacht vragen voor het ingediende teruggeleidingsverzoek en zowel India als Nederland zet zich in om contact tussen moeder en dochter tot stand te brengen.'' 

Article continues after the ad

Gekidnapt

Insiya werd in september 2016, destijds twee jaar oud, gekidnapt uit de woning van haar oma in het Amsterdamse Watergraafsmeer en ontvoerd naar India. Sindsdien leeft zij daar bij haar vader Shehzad H..

Nadia ontvangt ook nog een persoonlijke boodschap van de koningin

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in