Ze wordt geroemd als een van de mooiste vrouwen die er in Hollywood rondloopt, maar voor haar nieuwe rol als koningin Elizabeth I van Engeland heeft zij al haar looks laten varen.

Margot Robbie is op dit moment in London waar sinds deze week de opnames van de film Mary Queen of Scots zijn begonnen. De film vertelt het verhaal van de mislukte poging van de Schotse koningin Mary om Elizabeth I van de Engelse troon te stoten. Gevolgd door haar beruchte gevangenschap en uiteindelijke executie. De Australische actrice werd op één van de eerste draaidagen vastgelegd door de paparazzi, maar bleek onherkenbaar.

Met een half kaal hoofd, vuurrode krullen en lijkbleke, maar pokdalige huid was de 27-jarige blondine nauwelijks meer terug te zien. Ook droeg zij een traditioneel kostuum uit het Tudor tijdperk met korset.

Koningin Elizabeth I is een van de meest iconische figuren uit de Britse geschiedenis, die met de bijnaam de maagdelijke koningin zichzelf als getrouwd met het land beschouwde. Ze stond erom bekend extreem gefocust te zijn op haar uiterlijk. Zo duurde het elke dag vier uur om haar aan en uit te kleden en werd haar gezicht geverfd met een lagen make-up, een mix van witte lood en azijn, om haar een poselijnen, strak uiterlijk te geven. Ironisch genoeg deden al deze cosmetisch trucs meer kwaad dan goed, want onder de verf begon de huid uit te drogen en allerlei irritaties te vertonen.

Mary Queen of Scots is gebaseerd op de biografie The True Life of Mary van John Guy uit 2004 en wordt in 2018 in de bioscopen verwacht.

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in