Ze wordt geroemd als een van de mooiste vrouwen die er in Hollywood rondloopt, maar voor haar nieuwe rol als koningin Elizabeth I van Engeland heeft zij al haar looks laten varen.

Margot Robbie is op dit moment in London waar sinds deze week de opnames van de film Mary Queen of Scots zijn begonnen. De film vertelt het verhaal van de mislukte poging van de Schotse koningin Mary om Elizabeth I van de Engelse troon te stoten. Gevolgd door haar beruchte gevangenschap en uiteindelijke executie. De Australische actrice werd op één van de eerste draaidagen vastgelegd door de paparazzi, maar bleek onherkenbaar.

Met een half kaal hoofd, vuurrode krullen en lijkbleke, maar pokdalige huid was de 27-jarige blondine nauwelijks meer terug te zien. Ook droeg zij een traditioneel kostuum uit het Tudor tijdperk met korset.

Koningin Elizabeth I is een van de meest iconische figuren uit de Britse geschiedenis, die met de bijnaam de maagdelijke koningin zichzelf als getrouwd met het land beschouwde. Ze stond erom bekend extreem gefocust te zijn op haar uiterlijk. Zo duurde het elke dag vier uur om haar aan en uit te kleden en werd haar gezicht geverfd met een lagen make-up, een mix van witte lood en azijn, om haar een poselijnen, strak uiterlijk te geven. Ironisch genoeg deden al deze cosmetisch trucs meer kwaad dan goed, want onder de verf begon de huid uit te drogen en allerlei irritaties te vertonen.

Mary Queen of Scots is gebaseerd op de biografie The True Life of Mary van John Guy uit 2004 en wordt in 2018 in de bioscopen verwacht.

Waarom wij onze koningin zo geweldig vinden? Ze is geïnteresseerd, warm en spontaan. En ze kan heel geregeld zo ontzettend hard lachen. Zo maar wat (ontzettend leuke) beelden van afgelopen weken.

Tijdens een bezoek aan zorginstelling Nieuw Unicum:

Op de Pabo van de Hogeschool Leiden:

Ook op de Hogeschool Leiden:

Bij de opening van de Week van het Geld:

Met de Olympische medaillewinnaars op Noordeinde:

Na afloop van het Koningsdagconcert in Groningen:

Bij de première van Gurre-Lieder van het Nationale Opera & Ballet:

Beeld: ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in