Prins William en Kate Middleton verwachten een derde kindje. Een woordvoerder van Kensington Palace maakte maandagochtend bekend dat de Hertogin van Cambridge opnieuw zwanger is.

Enorm misselijk
Net als bij haar eerdere zwangerschappen zou Kate weer enorm last hebben van zwangerschapsmisselijkheid. In eerdere gevallen moest zij hiervoor zelfs behandeld worden door de arts van het koningshuis. Ook nu zal zij het voorlopig rustiger aan gaan doen en heeft haar conditie dus gevolgen voor haar agenda, zo liet de woordvoerder weten.

William en Kate zijn al ouders van een zoon, prins George (4), die deze week zijn eerste schooldag beleeft, en een dochter, prinses Charlotte (2).

Zelf opvoeden
De Britse royals staan er om bekend hun kinderen grotendeels zelf op te voeden, waarmee zij breken met de traditie in het Britse koningshuis. “Ik concentreer me sterk op mijn rol als vader, “ zei prins William in een eerder interview. “Als ik geen tijd aan mijn kinderen besteed, maak ik me zorgen om hun toekomst.”

Het blijde nieuws komt na een week waarin Engeland de dood van William’s moeder, prinses Diana, herdacht, die 20 jaar geleden overleed na een auto-ongeluk in Parijs.

 

 

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images