Harry en Meghan hebben Londen verlaten en zijn nu officieel op huwelijksreis, volgens geruchten óf in Afrika, óf in Canada. Maar waar gingen de andere royals eigenlijk naartoe?

Middelen genoeg voor een spektakelstuk van een huwelijksreis, die royals. Maar met hun herkenbare gezichten en veiligheidsteam kunnen ze niet even een B&B op Gran Canaria boeken natuurlijk. Een royal huwelijksreis speelt zich daarom (ach, wat moet dat moet) af op luxe resorts, in privévilla's en op geleende jachten. Waar dan ook ter wereld.

Elizabeth en Philip: maakten hun naoorlogse huwelijksreis naar Birkhill Lodge, de woning van Philips oom Lord Mountbatten op het Schotse Balmoral Estate, waar ze nu nog elk jaar zomeren.

Willem-Alexander en Máxima: gingen voor twee uitersten. Eerst vertrokken ze naar St. Moritz in Zwitserland, waar ze in de villa van Alfred Heineken verbleven en zelfs een fotomoment inplanden. Maar ze werden ook gespot in Nieuw-Zeeland, bij de Huka Lodge in Taupo.

Grace Kelly en prins Reinier: gingen op een zeven weken lange Mediterrane cruise op zijn jacht, Deo Juvante II. Ze deden onder andere Mallorca aan.

Frederik en Mary (Denemarken): togen drie weken lang naar Tanzania.

Charles en Diana: ook zij gingen er met een jacht op uit, de Brittania. Eerst langs de mediterrane landen, daarna naar Schotland waar de rest van de familie op Balmoral zat.

Victoria en Daniel (Zweden): leenden de privéjet, jacht en ranch in Colorado van bevriende miljardair Bertil Hult. Ze maakten ook nog stops in New York, op Bora Bora en op Frans-Polynesië.

Charles en Camilla: trokken eerst naar Balmoral en gingen daarna op een cruise langs de Griekse eilanden.

William en Kate: kozen voor een privé-eiland in de Seychellen.

Hoofdbeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Na het ingelaste bezoek aan Groningen en de emotionele toespraak daar, ging Koningin Máxima gisteren weer écht aan de slag. En als je haar zo ziet, zou je niet denken dat ze zo'n zware tijd achter de rug heeft. Ze sprak als vanouds en had aandacht voor iedereen. Het was wel meteen weer een volle dag!

Donderdagochtend sprak de koningin in de Ridderzaal bij de viering van het 10-jarig jubileum van het platform 'Wijzer in Geldzaken'. De koningin is erevoorzitter van het platform.

Na haar toespraak waarin zij alle medewerkers dankt, werd ze nog even verrast door Minister van Financien Wopke Hoekstra met een jubileummunt ter ere van al haar inzet.

Meteen door naar Enschede

Vervolgens opende de vorstin in Enschede de Performance Factory. 

De Performance Factory is een werkplek voor 25 commerciële en maatschappelijke organisaties en een ontmoetingsplek met ruimte voor sport, horeca, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. 

Máxima kreeg een rondleiding en sprak ontspannen met de aanwezigen.

Máxima vertrouwde vandaag op 'één van haar favoriete ontwerpers: Natan. De lila japon met smalle ceintuur en geborduurde bloemen staat haar weer geweldig.

Bron: ANP. Beeld: ANP/Patrick van Katwijk/Robin Utrecht

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag is paars, voor Máxima. Net als zoveel eerdere dagen. Paars blijkt namelijk nogal een topkleur, voor onze koningin.

Na een emotionele - en overal geprezen - toespraak en een avondje loslaten met haar gezin, lijkt Máxima haar werkschema weer volledig te hebben opgepakt. Met vandaag zelfs twee evenementen.
Máxima, vandaag (donderdag) bij het symposium Wijzer in Geldzaken

De koningin opende vanochtend in Den Haag het symposium Wijzer in Geldzaken. Vanmiddag reist ze af naar het Twentse Enschede voor de opening van een nieuwe werk- en ontmoetingsplek. Voor deze drukke dag koos ze bovenstaande prachtige paarse outfit. Inmiddels een beproefde formule voor de koningin.

Máxima moest de afgelopen weken meerdere werkverplichtingen afzeggen wegens het plotselinge overlijden van haar zusje Inés.

Willem-Alexander ging in zijn eentje op staatsbezoek, maar afgelopen dinsdag verscheen ook onze koningin weer ten tonele, tijdens een inhaalbezoek. Daar was ze zichtbaar aangedaan.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in