Harry en Meghan hebben Londen verlaten en zijn nu officieel op huwelijksreis, volgens geruchten óf in Afrika, óf in Canada. Maar waar gingen de andere royals eigenlijk naartoe?

Middelen genoeg voor een spektakelstuk van een huwelijksreis, die royals. Maar met hun herkenbare gezichten en veiligheidsteam kunnen ze niet even een B&B op Gran Canaria boeken natuurlijk. Een royal huwelijksreis speelt zich daarom (ach, wat moet dat moet) af op luxe resorts, in privévilla's en op geleende jachten. Waar dan ook ter wereld.

Elizabeth en Philip: maakten hun naoorlogse huwelijksreis naar Birkhill Lodge, de woning van Philips oom Lord Mountbatten op het Schotse Balmoral Estate, waar ze nu nog elk jaar zomeren.

Willem-Alexander en Máxima: gingen voor twee uitersten. Eerst vertrokken ze naar St. Moritz in Zwitserland, waar ze in de villa van Alfred Heineken verbleven en zelfs een fotomoment inplanden. Maar ze werden ook gespot in Nieuw-Zeeland, bij de Huka Lodge in Taupo.

Grace Kelly en prins Reinier: gingen op een zeven weken lange Mediterrane cruise op zijn jacht, Deo Juvante II. Ze deden onder andere Mallorca aan.

Frederik en Mary (Denemarken): togen drie weken lang naar Tanzania.

Charles en Diana: ook zij gingen er met een jacht op uit, de Brittania. Eerst langs de mediterrane landen, daarna naar Schotland waar de rest van de familie op Balmoral zat.

Victoria en Daniel (Zweden): leenden de privéjet, jacht en ranch in Colorado van bevriende miljardair Bertil Hult. Ze maakten ook nog stops in New York, op Bora Bora en op Frans-Polynesië.

Charles en Camilla: trokken eerst naar Balmoral en gingen daarna op een cruise langs de Griekse eilanden.

William en Kate: kozen voor een privé-eiland in de Seychellen.

Hoofdbeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De nieuwe Duke and Duchess of Sussex waren vandaag bij een evenement voor jonge sportcoaches. And looked great, natuurlijk.

Ja, inmiddels weten we het wel. Harry en Meghan zien er altijd prachtig uit, samen en individueel. Vandaag (maandag) was geen uitzondering: op casual (maar zij wel in Oscar de la Renta en Altuzarra) mengden ze zich met de jonge sporters van Loughborough University.

De newlyweds togen naar de universiteit voor de Coach Core Awards, waar Harry vorig jaar nog in zijn up een prijs uitreikte. Dit jaar had hij versterking. Samen met Meghan maakte hij een dolletje met de verzamelde sporters. Later vanavond geeft de prins een speech, en mogen hij en Meghan allebei een award uitreiken.

Coach Core richt zich op sport als middel om de levens van jonge mensen die geen baan of opleiding hebben te veranderen. Deze jongeren worden opgeleid tot sportcoaches. De prijzen gingen naar jongeren en mentoren die een bijzonder jaar achter de rug hebben. Extra bijzonder nu, dankzij Harry en Meghan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ze zit as we speak in het vliegtuig en komt later vandaag aan in New York. Koningin Máxima gaat weer naar de jaarvergadering van de VN. En wij houden je natuurlijk op de hoogte van wat ze daar beleeft.

Máxima is al sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Vandaag (maandag) staat in New York in het teken van voorbereidingen met haar team, vanaf morgen neemt Máxima druk deel aan allerlei bijeenkomsten en gesprekken.

Spannende tijd

Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in januari nodigde de koningin tien internationale bedrijven uit om hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar te gaan delen en te gaan samenwerken. De eerste bijeenkomst van deze club vindt deze dagen in New York plaats. Een spannende tijd voor de koningin dus.

Máxima vorig jaar tijdens de jaarvergadering

'Jammer als mama niet thuis is'

En thuis is het altijd tóch een beetje roerig als mama Máxima aan het werk moet in het buitenland. "Ze vinden het net als andere kinderen ook erg jammer als hun moeder niet thuis is", deelde de koningin eerder dit jaar met Libelle in een exclusief interview. Het hoort er nou eenmaal bij. "Werken hoort bij wie ik ben. Ik zou niet anders kunnen. Ik vind onafhankelijkheid van vrouwen heel erg belangrijk.”

Dat giet ze haar meiden met de paplepel in. Thuis vertelt ze veel over haar werk voor de VN, vertelde ze destijds. “Ze zijn mijn financial inclusion-verhalen soms ook wel beu. Maar ze vinden het ook heel interessant. Ach, je weet hoe kinderen zijn. Het ene moment zijn ze heel begaan en het andere gaan ze op in hun eigen wereld.”

Wij houden je de komende dagen op Nouveau.nl op de hoogte van Máxima's New Yorkse avonturen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in