Harry en Meghan hebben Londen verlaten en zijn nu officieel op huwelijksreis, volgens geruchten óf in Afrika, óf in Canada. Maar waar gingen de andere royals eigenlijk naartoe?

Middelen genoeg voor een spektakelstuk van een huwelijksreis, die royals. Maar met hun herkenbare gezichten en veiligheidsteam kunnen ze niet even een B&B op Gran Canaria boeken natuurlijk. Een royal huwelijksreis speelt zich daarom (ach, wat moet dat moet) af op luxe resorts, in privévilla's en op geleende jachten. Waar dan ook ter wereld.

More content below the advertising

Elizabeth en Philip: maakten hun naoorlogse huwelijksreis naar Birkhill Lodge, de woning van Philips oom Lord Mountbatten op het Schotse Balmoral Estate, waar ze nu nog elk jaar zomeren.

Willem-Alexander en Máxima: gingen voor twee uitersten. Eerst vertrokken ze naar St. Moritz in Zwitserland, waar ze in de villa van Alfred Heineken verbleven en zelfs een fotomoment inplanden. Maar ze werden ook gespot in Nieuw-Zeeland, bij de Huka Lodge in Taupo.

Grace Kelly en prins Reinier: gingen op een zeven weken lange Mediterrane cruise op zijn jacht, Deo Juvante II. Ze deden onder andere Mallorca aan.

Frederik en Mary (Denemarken): togen drie weken lang naar Tanzania.

Charles en Diana: ook zij gingen er met een jacht op uit, de Brittania. Eerst langs de mediterrane landen, daarna naar Schotland waar de rest van de familie op Balmoral zat.

Victoria en Daniel (Zweden): leenden de privéjet, jacht en ranch in Colorado van bevriende miljardair Bertil Hult. Ze maakten ook nog stops in New York, op Bora Bora en op Frans-Polynesië.

Charles en Camilla: trokken eerst naar Balmoral en gingen daarna op een cruise langs de Griekse eilanden.

William en Kate: kozen voor een privé-eiland in de Seychellen.

Hoofdbeeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Letizia van Spanje neemt een stijlvoorbeeld aan onze eigen koningin Máxima. Pied-de-poule is een ideale print, voor royals.

Letizia kent haar klassiekers, dat toont ze keer op keer. Deze week verscheen ze ten tonele in een prachtige pied-de-poule-design van Hugo Boss. Een jurk die zo bij Máxima in de kast had kunnen hangen.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queen Letizia (with King Felipe) presiding over the awarding ceremony of the Gold Medals of Merit in the Fine Arts 2017 {Palacio de la Merced Real | Córdoba, Spain | 18 February 2019}. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 👗 : Hugo Boss 🧥 : Hugo Boss 👠 : Magrit 👜 : Hugo Boss 💎 : Earrings - Unknown ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . . . . . . . . #SpanishRoyals #SpanishMonarchy #SpanishRoyalFamily #FamiliaRealEspañola #CasaReal #QueenLetizia #ReinaLetizia #Letizia #LetiziaOrtiz #QueenOfSpain #ReinaDeEspaña #Queen #Royalty #Spain #España #OOTD #LOTD #Fashion #StyleOfTheDay #Style #Moda #FashionInspiration #Stylish #Magrit #HugoBoss #Houndstooth

Een bericht gedeeld door 🇪🇸Spanish Royal Family🇪🇸 (@spanish.royals) op

Onze eigen koningin is namelijk ook dól op de klassieke print, in meerdere kleuren. Hangt hij bij jou al in de kast?

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prins George en prinses Charlotte hebben een weekje vrij van school. Dus namen papa en mama Will en Kate óók een week vrijaf.

De Britse royals slijten de voorjaarsvakantie volgens insiders altijd óf met een skivakantie, óf in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk waar George en Charlotte de eerste jaren van hun leven opgroeiden.

More content below the advertising

Kroonprinsje George zit in het eerste jaar van zijn basisschool, en Charlotte in het laatste jaar van haar peuterspeelzaal. Ze krijgen daardoor tegelijk vakantie, iets wat hun royal-ouders aangrijpen als een kans voor wat quality time.

Will en Kate doen hun best om hun kinderen, ook prinsje Louis die de familie vorig jaar volmaakte, een zo normaal mogelijke jeugd te gunnen. "We spelen heel graag samen buiten", deelde Kate onlangs tijdens een bezoek aan een basisschool. "En we vinden het fijn om veel tijd samen door te brengen."

Dat zit er deze week wel in.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in