Oké, wat Willem-Alexander, Máxima en hun meiden en bezoek precies eten met de kerstdagen weten we natuurlijk niet. Maar het zou wel eens in deze richting kunnen gaan.

Chef Willem-Pieter van Dreumel is sinds juli 2017 de chef de cuisine bij De Eikenhorst, en verzorgt dus de dagelijkse maaltijden voor ons koningspaar. En hoewel hij niets prijsgeeft over wat er deze kerst op tafel komt, bieden zijn oude werkgevers wellicht enig inzicht.

Article continues after the ad

Huischef

Van Dreumel werkte voor hij de huischef van de Oranjes werd in Amsterdam, bij restaurant Het Bosch, en daarvoor onder andere bij Villa de Duinen in Noordwijk en Parkheuvel in Rotterdam. Waar ze deze decembermaand het publiek verblijden met onder andere deze opties. Die Van Dreumel natuurlijk óók goed onder de knie heeft.

Uit eigen land

In Amsterdam hebben ze voor december een speciaal dessert: nocciolo met crumble van hazelnoot en sinaasappel-mokka en hazelnoot-ijsparfait. In Noordwijk staat krab en zeebaars (uit de Noordzee uiteraard) op het menu. En bij Parkheuvel pronken op het kerstmenu onder andere hertenrugfilet en ganzenlever.

Sauzen

Wild lijkt, gezien de geschiedenis van de Oranjes met jagen, een prima gok. En Van Dreumel staat bekend om zijn geweldige sauzen. Wat natuurlijk prrrima past, bij een feestelijk kerstdiner. Een dagje (of twee) geen NewFysic voor Máxima, zouden wij voorspellen. Smakelijk!

Beeld: ANP