Wat een mooie beelden van het staatsbezoek dat de president van Argentinië, Mauricio Macri, deze week bracht aan Nederland, samen met zijn echtgenote Juliana Awada. 

Natuurlijk werd er veel gesproken over de internationale politiek, maar ook maatschappelijke problemen kregen de nodige aandacht.

Article continues after the ad

Bezoek aan het Oranjehuis
Zo heeft koningin Máxima dinsdagmorgen samen met Juliana Awada een bezoek gebracht aan het Oranjehuis in Amsterdam. Het Oranjehuis biedt advies, hulpverlening en opvang aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Stijlicoon
Zoals Maxima een stijlicoon is voor ons, is Juliana een fashion voorbeeld voor de Argentijnse vrouwen. Beide dames hebben een voorliefde voor mode en weten zich ook te onderscheiden door hun uiterlijk.

Lees ook: Zien: koninginnen Máxima en Mathilde nemen de trein

Verkozen tot meest elegante first lady
Juliana (dochter van een Libanese moslim-immigrant, haar moeder is van Syrische afkomst) reisde in haar jeugd vaak met haar moeder naar Parijs, London en New York om de nieuwste modecollecties te bekijken. En altijd heeft mode een grote rol in haar leven gespeeld. Juliana werd in 2016 verkozen door Hola! Magazine tot de 'meest elegante First Lady ter wereld'.

Juliana is sinds 2010 getrouwd met Mauricio Macri en hebben samen een dochter, Antonia (2011). Sinds 2015 is haar man President van Argentinië.

Bekijk hier de foto's van het staatsbezoek aan Nederland:


Volop genieten: first lady Juliana en koningin Máxima brengen een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag.


In het Mauritshuis kregen zij een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter.


Voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima (in een prachtige jas van Claes Iversen) en het presidentiële paar was een rondvaart georganiseerd in de Rotterdamse haven.


Je ziet Juliana denken: Mauricio, doe dat nou niet... Maar haar man kan het niet laten, hij waant zich éven Leonardo DiCaprio in de film Titanic.


Maar natuurlijk werd er ook geposeerd voor een semi-officiële foto, waarop duidelijk blijkt hoeveel plezier de vier hebben.


En uiteraard was er een feestelijk banket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.


Wat een geluk dat het weer zo meewerkte. Beeldschoon bij theater Diligentia voor een balletvoorstelling ter afsluiting van het tweedaagse staatsbezoek aan Nederland.

 
Bron beeld: Hollandse Hoogte, ANP, Koninklijk Huis