Wat een mooie beelden van het staatsbezoek dat de president van Argentinië, Mauricio Macri, deze week bracht aan Nederland, samen met zijn echtgenote Juliana Awada. 

Natuurlijk werd er veel gesproken over de internationale politiek, maar ook maatschappelijke problemen kregen de nodige aandacht.

Bezoek aan het Oranjehuis
Zo heeft koningin Máxima dinsdagmorgen samen met Juliana Awada een bezoek gebracht aan het Oranjehuis in Amsterdam. Het Oranjehuis biedt advies, hulpverlening en opvang aan mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Stijlicoon
Zoals Maxima een stijlicoon is voor ons, is Juliana een fashion voorbeeld voor de Argentijnse vrouwen. Beide dames hebben een voorliefde voor mode en weten zich ook te onderscheiden door hun uiterlijk.

Lees ook: Zien: koninginnen Máxima en Mathilde nemen de trein

Verkozen tot meest elegante first lady
Juliana (dochter van een Libanese moslim-immigrant, haar moeder is van Syrische afkomst) reisde in haar jeugd vaak met haar moeder naar Parijs, London en New York om de nieuwste modecollecties te bekijken. En altijd heeft mode een grote rol in haar leven gespeeld. Juliana werd in 2016 verkozen door Hola! Magazine tot de 'meest elegante First Lady ter wereld'.

Juliana is sinds 2010 getrouwd met Mauricio Macri en hebben samen een dochter, Antonia (2011). Sinds 2015 is haar man President van Argentinië.

Bekijk hier de foto's van het staatsbezoek aan Nederland:


Volop genieten: first lady Juliana en koningin Máxima brengen een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag.


In het Mauritshuis kregen zij een rondleiding langs werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Vermeer, Rembrandt en Potter.


Voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima (in een prachtige jas van Claes Iversen) en het presidentiële paar was een rondvaart georganiseerd in de Rotterdamse haven.


Je ziet Juliana denken: Mauricio, doe dat nou niet... Maar haar man kan het niet laten, hij waant zich éven Leonardo DiCaprio in de film Titanic.


Maar natuurlijk werd er ook geposeerd voor een semi-officiële foto, waarop duidelijk blijkt hoeveel plezier de vier hebben.


En uiteraard was er een feestelijk banket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.


Wat een geluk dat het weer zo meewerkte. Beeldschoon bij theater Diligentia voor een balletvoorstelling ter afsluiting van het tweedaagse staatsbezoek aan Nederland.

 
Bron beeld: Hollandse Hoogte, ANP, Koninklijk Huis

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in