Ze werkt al volop, en dat betekent dat Meghan Markle ook een assistent nodig heeft. Ontmoet Amy Pickerill.

Een echte royal heeft een private personal secretary nodig. En laat prins Harry nou de juiste vrouw voor die baan voor Meghan hebben gevonden. Hij regelde dat de 32-jarige Amy (de blondine rechts op de foto hieronder), die het afgelopen jaar al voor Harry, William en Kate werkte, Meghan gaat helpen bij haar road to royal.

Manusje-van-alles
Amy (die een graad in geschiedenis en een master journalistiek heeft) was er al bij tijdens Meghans bezoekjes aan Noord-Londen en Wales, en haar zullen we de komende tijd regelmatig op de achtergrond spotten op foto’s, met haar armen vol bloemen en cadeaus voor Meghan. Achter de schermen helpt ze Meghan onder andere met haar post, en straks mogelijk met haar speeches.Geen slechte baan, dachten wij zo. Wedden dat Amy ook bij de bruiloft is?

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP