The Fairmont Royal York in het centrum van Toronto is even het beroemdste hotel ter wereld. Prins Harry en Meghan slapen er tijdens de Invictus Games

Dat Meghan nog gewoon een huis heeft in de Canadese stad, doet er niet toe. Daar is het volgens insiders al lang niet veilig genoeg meer voor het koppel. Al helemaal niet nu ze samen over straat gaan. Dus moest er een hotel geboekt worden. En de Britse royal family zou de Britse royal family niet zijn als het niet ergens banden had.

Oma is er ook
Harry zal zich thuisvoelen in het Fairmont. In de lobby hangt een portret van zijn oma en opa, koningin Elizabeth en prins Philip. Zij bezochten het hotel al een aantal keer, net als Elizabeths ouders voor haar (zij openden het hotel zelfs, in 1939). Das nog eens een familietraditie.

Een suite voor royalty
Meghan en Harry zouden zich terugtrekken in de Royal Suite (passend), met vier slaapkamers, een eigen bar, een gigantische eetzaal en natuurlijk een prachtig uitzicht. Prijskaartje: zo'n 1500 dollar per nacht. De suite staat hieronder helaas niet op de foto. Maar je kunt er wel proeven aan al het andere fijns dat het hotel te bieden heeft.

 
 

Wishing everyone a fun and safe #StPatricksDay! #FairmontHotels #FairmontRoyalYork

Een bericht gedeeld door Fairmont Royal York (@fairmontroyalyork) op

 

#Tbt to our #RYHRooftop Herb Garden and Apiary! Who else is counting down the minutes until next spring?

Een bericht gedeeld door Fairmont Royal York (@fairmontroyalyork) op

 

The #longweekend is here - it's time to dive in and escape! #fairmontmoments #fairmontroyalyork #summer #vacation

Een bericht gedeeld door Fairmont Royal York (@fairmontroyalyork) op

 

Find relaxation in one of our stunning new Signature Suites. Perfect for a little #Toronto #Staycation. #traveltuesday #fairmontmoments

Een bericht gedeeld door Fairmont Royal York (@fairmontroyalyork) op

Enne... Meghan... dit kan óók hè. Als je die suite maar af wilt staan aan de queen.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP