Koningin Elizabeth is de oudste koningin ter wereld, maar wie is eigenlijk de jongste?

Ze was nog maar 21 jaar oud toen ze dankzij haar huwelijk met een koning plots koningin werd. Inmiddels is Jetsun Pema van Bhutan 27, en behoort ze in het Verre Oosten tot een van de meest populaire royals ooit.

Jetsun is de echtgenote van koning Jigme Khesar (37), en sinds een jaar ook moeder van nóg een heel populaire royal in Bhutan en omstreken: het drakenprinsje.

Het koningspaar wordt wel eens ‘de Will en Kate van de Himalayas’ genoemd, en dat is ook ongeveer hoe populair ze in hun thuisland en omliggende landen zijn. Voor de beeldvorming: de viering van hun royal wedding werd bijgewoond door 50.000 landgenoten (in een stadion).

Dit komt door hun achtergronden (Jetsun was een doodnormale studente toen ze viel voor de koning), maar ook door hun openlijke verliefdheid. “Ik ben zeker weten met de juiste vrouw getrouwd”, zei de koning ooit al in een interview over zijn echtgenote, die hij zou hebben ontmoet toen zij nog maar zeven was. “Ik heb niet voor niets zo lang op haar gewacht.”


De Britse royal family kennen we goed, maar een aanverwante royal zien we maar zelden: Laura Lopes, de dochter van Camilla.

Laura (40) is het stiefzusje van Will en Harry, de dochter van Camilla en haar eerste man Andrew Parker Bowles. Ze heeft ook nog een broer, Tom, die door zijn werk als schrijver vaker in de pers is. Maar Laura, die zien we maar zelden.

Daar komt op de bruiloft van Harry en William naar verwachting verandering in: Laura zou zeker weten een uitnodiging krijgen. Ze was ook op het huwelijk van Will en Kate, en haar dochtertje Eliza (10) was toen ook een van de bruidsmeisjes.

Dikke kans dus dat zij ook dit keer weer mag meelopen met de bruid. Zoontjes Gus en Louis (een tweeling van 8) krijgen wellicht ook een rol. Wij houden onze ogen voor ze open.

Och, wat is het toch heerlijk speculeren over die royal wedding (nog maar drie maanden!). Zelfs op de schoenen wordt gegokt.

De Britten krijgen er geen genoeg van. En hebben nu ontdekt: grote kans dat Meghan Markle voor deze pumps gaat. Reden? Ze zijn van haar favoriete shoe designer Sarah Flint, met wie ze een goede band heeft. Ook Amal Clooney is fan. Meghan droeg Flints schoenen al lang voor ze met Harry ging. Ze droeg ook een bruin paar tijdens de Invictus Games in Toronto waar ze naast Harry zat - zie de foto boven -; met als gevolg dat die schoenen in no time waren uitverkocht.

Maar to the point nu: waarom deze schoenen? Omdat ze sparklen, sexy zijn en feestelijk. De ultieme trouwhakken. Wat denk jij: gaan dit ze worden?