Koningin Elizabeth is de oudste koningin ter wereld, maar wie is eigenlijk de jongste?

Ze was nog maar 21 jaar oud toen ze dankzij haar huwelijk met een koning plots koningin werd. Inmiddels is Jetsun Pema van Bhutan 27, en behoort ze in het Verre Oosten tot een van de meest populaire royals ooit.

Jetsun is de echtgenote van koning Jigme Khesar (37), en sinds een jaar ook moeder van nóg een heel populaire royal in Bhutan en omstreken: het drakenprinsje.

Het koningspaar wordt wel eens ‘de Will en Kate van de Himalayas’ genoemd, en dat is ook ongeveer hoe populair ze in hun thuisland en omliggende landen zijn. Voor de beeldvorming: de viering van hun royal wedding werd bijgewoond door 50.000 landgenoten (in een stadion).

Dit komt door hun achtergronden (Jetsun was een doodnormale studente toen ze viel voor de koning), maar ook door hun openlijke verliefdheid. “Ik ben zeker weten met de juiste vrouw getrouwd”, zei de koning ooit al in een interview over zijn echtgenote, die hij zou hebben ontmoet toen zij nog maar zeven was. “Ik heb niet voor niets zo lang op haar gewacht.”


Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in