Jouw man doet dat niet, toch? Maar waarom heb je dan zo’n akelig onderbuikgevoel? Speciaal voor alle vrouwen die zich afvragen of ze echt jaloers, onzeker of paranoïde zijn: 10 kenmerken van de overspelige man. (Ook volledig van toepassing op overspelige vrouwen.)

1. Hij is ineens erg gesteld op zijn privacy. Zijn laptop wordt dichtgeklapt zodra je in de buurt komt, en de toegangscode van zijn telefoon is veranderd.

2. Manlief gedraagt zich afstandelijk, zegt weinig en maakt geen oogcontact op het moment dat jullie wel praten.

3. Apart... ineens doet hij wel erg veel aan uiterlijke verzorging en is hij geïnteresseerd in nieuwe kleding. Voor zichzelf, welteverstaan.

4. Familiezaken boeien niet meer. Hij toont nauwelijks belangstelling voor de promotie die je schoonzoon heeft gekregen, of voor jullie dochter die niet lekker in haar vel zit. De kras op zijn auto doet hem trouwens ook niets. Heel vreemd, die auto is z'n alles. Maar manlief heeft zijn gedachten heel ergens anders.

Lees ook: Carry's ex-man bleek homoseksueel: "Nu begrijp ik pas waar zijn woede vandaan kwam' 

5. Het liefst springt hij onder de douche, zodra hij thuis komt. ‘Hij komt je zo wel even gedag zeggen.’ Kleding gaat na een dag dragen in de wasmand.

6. Hij is warrig. Haalt verhalen door elkaar en vergeet wat zijn alibi was voor zijn afwezigheid.

7. Heel fijn, maar onnatuurlijk: hij is extra lief en aardig tegen je zonder (legale) goede reden. Ja, hij voelt zich schuldig, maar dat vertelt hij er niet bij.

8. Slordig! Er zitten lippenstift-vlekken op zijn kleding die niet van jouw mond komen en in die zweem parfum herken je jouw favoriete geurtje ook niet…

9. Hij gaat op tijd naar bed en verzint smoesjes om geen seks te hoeven hebben. Jij wist überhaupt niet dat het bestond: een man die geen seks wil hebben.

10. Je denkt dat het alleen in films gebeurt, maar mannen bewaren de rekeningen van hun afspraakjes. Dus voordat die broek of die jas in de wasmachine verdwijnt: check de zakken. Nog zo’n 'fijne': houd de pinbetalingen in de gaten. Waarom was hij wél in de dat restaurant en jij niet?

* Deze 10 tekenen kwamen tot stand naar aanleiding van een recent onderzoek dat Victoria Milan (een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen) hield onder 5780 actieve leden.

Foto Bill Clinton en Monica Lewinsky: Hollandse Hoogte

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.