Nee, wij kunnen het ook niet geloven… 

Bent u al begonnen met uw kerstinkopen? Maakt u maar geen zorgen, wij ook niet. KerstinkopenMiljoenen mensen daarentegen zijn allang van start gegaan. Een nieuw onderzoek van CreditCards.com heeft onder 1.000 volwassenen gevraagd of zij al gestart waren met de zoektocht voor de perfecte cadeautjes. Veertien procent van de Amerikanen waren al begonnen. Als wij dit vertalen naar de algemene bevolking betekent dit dat 34 miljoen mensen al flink aan het shoppen zijn. Nog verrassender, naar schatting zijn één miljoen mensen al compleet klaar met de kerstinkopen. Uit de test kwam ook een naar onze mening realistischer resultaat, namelijk dat meer dan 50% van de Amerikanen van plan is om hun to-do list voor de kerstinkopen te eindigen in december.

Maar, ondanks dat er zoveel vroege vogels zijn die hun kerstinkopen al gedaan hebben, zegt het onderzoek dat de meeste mensen zich irriteren aan hoe vroeg de winkels beginnen met adverteren en decoreren van hun display voor de feestelijke 2 dagen. 50% van de consumenten vinden dat het adverteren pas mag starten vanaf Thanksgiving, dat plaatsvind op de 4e donderdag van november.

Article continues after the ad

Waarom beginnen zoveel winkels dan al in september? Dat komt natuurlijk door de vroege vogels die wij al eerder noemde. “Als de consument vraagt om kerstproducten, reageren retailers daarop door een klein assortiment aan te bieden en bouwen steeds groter op naarmate Kerst dichterbij komt”, zegt Ana Serafin Smith van de National Retail Federation.

Bent u ook zo’n vroege vogel of wacht u liever iets langer totdat u gaat beginnen met de kerstinkopen?